fbpx

Hollókő Illegal – Merkapt SE szezonnyitó – videó

Április 5. és 7. között kilencedik évadját kezdte meg a hollókői szezonnyitó táborban a Merkapt Maraton Team hegyibringás csapata. A hosszú évek óta hagyományos szezonkezdő eseményen a szakosztály tagságának nagyobbik része, 20 fő vett részt.

Az időjárás az elmúlt hetekben nem igazán kedvezett a bringásoknak, a rendkívüli mennyiségű csapadék gyakorlatilag járhatatlanná tette az erdei utakat, így a közös túrák ezúttal aszfalton vezettek.

merkapt_se_holloko_szezonnyito

A csapat ezúttal is megrendezte a háziversenyét, amely Hollókő évszázados kövein, az ófalu utcáin került lebonyolításra. A több futamból álló, kieséses rendszerű viadalra szombat délelőtt került sor. A lányoknál nem volt szükség előfutamokra, akik egy menetben döntöttek a dobogós helyezésekről.

merkapt_se_holloko_szezonnyito_tura

A fiúk négy futamra osztva mérték össze erejüket, ahonnan az első két helyezett az elődöntőbe került, a harmadik helyezettek pedig egy reményfutamba, ahonnan szintén ketten csatlakoztak az immáromn10 fős második körbe. Ezt követően két 5 fős futamban rostálódott tovább a mezőny, ahonnan összesen 5 versenyző jutott a döntőbe.

merkapt_se_holloko_illegal

A lányoknál a nagy izgalmak elmaradtak, mondhatni papírforma végeredmény született, azonban a fiúk versenyébe bőven kerültek izgalmas fejezetek. A végső győzelemre is esélyes tavalyi bajnok, Imre Szabolcs krossz bringával érkezett, így a macskaköves utcákon csak a döntőbe tudta beverekedni magát, azonban ott már nem tudta a technikai hátrányát kompenzálni. Pásztor László jó szereplése és győzelme nem volt meglepő, nem úgy Szeiler Oszkáré, aki a bronzéremig menetelt. Az ezüstöt pedig a Merkapt SE legfrissebb igazolása Fehér Csaba szerezte meg.

Hollókő Illegal végeredmény:
Nők:
1. Bartos Judit
2. Hudák Szilvia
3. Szántai Vecsera Orsolya

Férfiak:
1. Pásztor László
2. Fehér Csaba
3. Szeiler Oszkár

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo