fbpx

Specialized RBX Sport Wind kantáros nadrág

teli_nadrag_korkep_118A kaliforniai Morgan Hill-ben is gondolnak a zord téli napokra. Habár feltehetően a Specialized háza táján ritkán lesz szükség a RBX Sport Wind kantáros nadrágra, a Kárpát-medence időjárása bőven kínál lehetőséget viselésére. A kiváló hőszigetelés mellett a RBX Sport Wind fokozottan szél és vízálló, ennek ellenére nem vastag, pontos, a test vonalait követő illeszkedést biztosít. Mindez a legfejlettebb technikai alapanyagoknak, illetve a világ legismertebb kerékpármárka által kifejlesztett számos innovatív technológiának köszönhető.

Az egyértelműen felső kategóriát képviselő Specialized RBX Sport Wind a szokványos zord, szeles és csapadékos időjárásra tervezett kerékpáros nadrágokhoz képest vékony és rugalmas, illeszkedése relatíve feszes, viszont a láb mozgását egyáltalán nem hátráltatja. Az amerikai márka a világ egyik legismertebb olasz ruhaipari óriásához, a 1931-ben alapított M.I.T.I-hez fordult az ideális alapanyag kifejlesztéséhez. Ez a Gold 240 nevet kapta „keresztségben”. Az új típus a csúcskategóriát képviselő, rendkívüli hőszigetelés mellett többirányú rugalmasságot biztosít és a testpára elvezetését is megoldó Super-Roubaix® könnyebb, kissé vékonyabb változata, illetve az ugyancsak sikeres Lombardia típussal mutat még rokonságot. (Az olasz gyártóról bővebben egy kiváló angol nyelvű cikkben olvashatunk.)

A magas szintű elasztikus képesség egy folyamatos mozgásban lévő nadrág esetében jól kamatoztatható, egyszerre biztosítva pontos illeszkedést és mozgásszabadságot. A Gold 240 háromréteges konstrukciót kap, amelyből a legkülső egy puha tapintású poliészter szövet vízlepergető kezeléssel. A középső réteg fejlett szélálló membránt alkalmaz, míg a testtel érintkező belső anyagfelület egy lágy, bolyhos poliészter bélés. A magas technikai színvonalat képviselő anyagösszetétel egyszerre biztosít kiváló hőszigetelést, illetve védelmet a szél és a csapadék ellen, mindazonáltal meglepően rugalmas, így nem gyűrődik, ráncosodik. A fejlett membránszerkezetnek köszönhetően a testpárát is képes elvezetni, így megelőzve a befülledést. A Gold 240 technikai textil emellett megfelelően ellenálló és tartós, így ajánlható mind általános téli használatra, mind sportoláshoz, de akár versenyzéshez is alkalmas.

[divider scroll_text=””]

[divider scroll_text=””]

Mindenhol optimális irányú elasztikusságot, így pontos illeszkedést és mozgásszabadságot biztosít.

Mindenhol optimális irányú elasztikusságot, így pontos illeszkedést és mozgásszabadságot biztosít.

Mindazonáltal a M.I.T.I. Gold 240 nem éri el a Super-Roubaix® hőszigetelő képességét, tehát a Specialized 0-12 fokos hőmérséklet-tartományhoz ajánlja. Kellő mozgásintenzitás mellett a tapasztalatok szerint a határ néhány fokkal lejjebb „tolható”. Az időjárás viszontagságaival szembeni védelmet és a hőszigetelést az amerikaiak a RBX Sport Wind szabásával is fokozzák: a nadrág eleje és háta magasított, itt fokozott elasztikusságot biztosító, melegen bélelt anyagváltozatot kap. A kantárok ugyancsak rendkívül rugalmasak, puha felületük jól illeszkedik a felsőtest vonalaihoz. A tudatos és pontos tervezésnek köszönhetően az öltözködés relatíve egyszerű „mutatvány”.

A RBX Sport Wind előre formázott szövetpaneleket alkalmaz, így illeszkedése a kerékpáron elfoglalt testhelyzet mellett a legpontosabb. Mindenhol optimális irányú elasztikusságot, így pontos illeszkedést és mozgásszabadságot biztosít. Az alsó záródás profi cipzár-kialakítással történik, fokozott védelmet biztosítva, egyben megkönnyítve az öltözködést. A közlekedés biztonságát a cipzáron elhelyezett fényvisszaverő nyomatok és elemek fokozzák.
[divider scroll_text=””]

Blazer Dry kétrétegű szivacsbetét-konstrukció

Blazer Dry kétrétegű szivacsbetét-konstrukció

A fényvisszaverő elem ezen a nedrágon megfelelő.

A fényvisszaverő elem ezen a nadrágon megfelelő kialakítású.

Az alapanyag és a kialakítás tehát a Specialized RBX Sport Wind kantáros téli nadrág esetében „csillagos ötös”, ami még kérdés, az a szivacsbetét által biztosított kényelem. Az amerikaiak ezt sem bízták a véletlenre: a Blazer Dry betétmodell kétrétegű konstrukció, eltérő szivacsvastagsággal és szivacssűrűséggel rendelkezik. Egyben rugalmas is, kötve a láb mozgását, továbbá nedvességelvezető és antibakteriális tulajdonságokkal is felruházott. A kidolgozás a nadrág minden részletét tekintve magas szintű, mondani kifogástalan. Érdemes megjegyezni, hogy a RBX Sport Wind kapható betét nélküli változatban is, amely ésszerű alternatíva, ha a nadrág alatt betétes alsót vagy rövid nadrágot viselünk.

A fentiek tükrében vessünk egy pillantást a nadrágon lévő árcédulára! Ez meglepő módon fele a legkeményebb időjárásra tervezett „márkás” modelleknél megszokottnak, a középkategóriába pozicionált. Mi ez, ha nem bombavétel! Prémium kategóriás téli kantáros nadrágot kapunk, a fokozott hőszigetelés mellett rendkívüli védelmet élvezhetünk az időjárás viszontagságaival szemben. Emellett puha, rugalmas, nem túlzottan vastag, mégis meglepően meleg viselet. Többórás órás folyamatos kerékpározás esetén is kényelmes, akár a mínuszokban is. A Specialized RBX Sport Wind nadrágot csak ajánlani tudjuk!

Kiváló alsó záródás...

Kiváló alsó záródás…

Jellemzők:

  • magas szintű védelmet biztosító teljesítmény-orientált téli nadrág
  • kerékpáros testhelyzetet feltételező előre formázott szabás
  • maximális mozgásszabadság hatékony szélvédelemmel
  • Gold 240 háromrétegű technikai szövet
  • vízlepergető, rugalmas DWR bevonat
  • szélálló középső membránréteg
  • bolyhos bélés kiváló hőszigeteléssel minimális anyagvastagság mellett
  • Blazer Dry kétrétegű betét
  • kényelmet és szellőzést biztosító eltérő sűrűségű szivacsozás
  • betét nélküli változatban is elérhető
  • magasított szabás mind elől, mind hátul
  • bélelt, puha elasztikus kantár
  • cipzáros bokazáródás
  • fényvisszaverő elemek a cipzáron

Ajánlott fogyasztó ár: 28 990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo