fbpx

Az évek során kiváló minőségű és egyben széles kerékpáros ruházati palettát felépítő francia Mavic márka többféle időjárásra és felhasználásra optimalizált kamáslitípust kínál. A H2O MTB modell csapadékos időjárásra való, többé-kevésbé vízhatlanná teszi a cipőt, így esőben is biztosítja a láb komfortérzetét. Továbbá akár 5 fokos hőmérsékletig biztosít megfelelő hőszigetelést.

Teljes vízhatlanság!

Teljes vízhatlanság!

A téli időjáráshoz nem ugyanaz a kamáslivastagság passzol, mint az őszi vagy tavaszi modellek esetében. Az sem jó, ha a kamásli “túlszigetel”, mivel ez előbb vagy utóbb befülledést okoz. A Mavic H2O MTB kamásli az esős-nyirkos őszi vagy tavaszi napokra jelent ideális választást, az elasztikus poliuretán alapanyag kiválóan szigetel, emellett praktikusan használható. A láb szárazon tartása mellett a szél ellen is hatékonyan véd, illetve az említett két „átmeneti” évszakban tapasztalható hőmérséklethez optimális hőszigetelést biztosít.

Profi cipzár és szigetelt felső nyílás...

Profi cipzár és szigetelt felső nyílás…

A különböző stoplirendszerrel rendelkező országúti és MTB cipőkhöz eltérő talpkialakítás passzol. Így a Mavic nem általános H2O kamáslit kínál, hanem felhasználás-specifikust: a jelen bemutatóban szereplő MTB modell mellett létezik országúti változat is. Továbbá ha fokozott hőszigetelő képességgel rendelkező modellre van szükség, a Mavic kétféle vastagon bélelt H2O Thermo változatot is kínál.

Megrősített orr-rész

Megrősített orr-rész

A Mavic H2O vízhatlan bevonattal ellátott rugalmas poliuretán alapanyagot alkalmaz. A technológia elnevezése Tech Dry+, a paneleket pedig nem hagyományos varrással, helynem laminálással állítják össze. Az illesztések a tökéletes vízhatlanság érdekében egy további szigetelő réteget kapnak. Mindezzel felvértezve a H2O MTB hatékony védelmet biztosít mind a csapadékkal, mind a széllel szemben.

[divider scroll_text=””]
A kamásli rögzítését az ugyancsak profi módon szigetelt, hátul elhelyezett fordított cipzár végzi. Itt is az összes illesztés szigetelt, tehát a kellemes közérzetet akár intenzív esőben is biztosított. A H2O modellek a talprészen, az orrnál és a saroknál gumimegerősítéssel rendelkeznek, amely fokozza a tartósságot, illetve a nedves útfelületen biztonságosabb gyaloglást vagy lábletételt tesz lehetővé. Ennek a megoldásnak a francia fejlesztők a Trail Grip System nevet adták.

A Mavic H20 magas szárú szabást kapott, felül széles elasztikus záródással. Ennek köszönhetően felülről sem hatolhat be a nedvesség, továbbá a hőszigetelés és a boka védelme is fokozódik. Figyelmesség a tervezők részéről, hogy a saroknál praktikus “fül” segíti a felhúzást, illetve a kamásli biztonságot fokozó fényvisszaverő elemeket is kapott.

A rugalmas alapanyagnak köszönhetően praktikus használat jellemzi...

A rugalmas alapanyagnak köszönhetően praktikus használat jellemzi…

A H20 MTB a magas szárú kialakítás ellenére praktikusan használható, köszönhetően a rendkívül rugalmas alapanyagnak, a felhúzófülnek és a könnyen működtethető cipzárnak. Egyértelmű, hogy még egy özönvíz sem nagyon hatja meg, így ha a cipőtalp stoplifelfogatásánál nincs szivárgás, akár száraz lábban átvészelhetjük a menet közbeni elázást. A gyaloglás kényelme a kamásliban nem csorbul, az alkalmazott erős gumi alapanyag valójában jobban tapad, mint a kemény cipőtalp. A stopli és a mászótüske megfelelő kivágást kap, a középtalpon elhelyezett elasztikus szorítóelem pedig feszesen tartja a borítást. A Scuff Guard sarok- és orrvédelem is meggyőző: szerintük a Mavic H20 tartós darab lehet, több évig szolgálva a kerékpárost a nedves őszi és tavaszi időjárásban.

A francia márka hírnevéhez méltó darab!

A francia márka hírnevéhez méltó darab!

Jellemzők:

  • teljes vízhatlanságot biztosító kamásli enyhe de csapadékos időjáráshoz
  • vízhatlan bevonattal ellátott rugalmas poliuretán alapanyag
  • Tech Dry+ vízzáró technológia
  • laminált, szigetelt illesztések
  • vízzáró húzós cipzár rejtett kialakítással
  • belső takarószegély
  • Trail Grip System MTB talpkialakítás
  • Scuff Guard sarok- és orrvédelem
  • ergonomikus, magas szárú szabás
  • fényvisszaverő cipzárszegés
  • felhúzást segítő hátsó „fül”
  • fekete színben

Mért tömeg: 134 gramm/pár, L méretben

Ajánlott fogyasztó ár: 15 500 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo