fbpx

Deuter Superbike 14 EXP SL női kerékpáros hátizsák

A Deuter immár 10 éve kínál női anatómiát követő hátizsák-modellt. A most bemutatott Superbike 14 EXP SL rövidebb felsőtesthez nyújt tökéletes tartást és kényelmet, pántjai pedig keskenyebb vállszélességhez passzolnak. A derékpánt szabása és pozíciója ugyancsak a hölgyek derék-csípő arányát veszi alapul, így a hátizsák illeszkedése mind a háton, a mellkason illetve a derékon pontosabb. Ha egy Deuter hátizsákmodell neve mögött SL utótagot látunk, akkor ezekkel a jellemzőkkel bír!

Kerékpáros felhasználásra, kifejezetten a hölgyek igényei szerint tervezve...

Kerékpáros felhasználásra, kifejezetten a hölgyek igényei szerint tervezve…

A legendás, immár 120 éve üzemelő német márka széles kerékpáros hátizsák-kollekcióban egyaránt szerepel teljesítményorientált, versenyzésre is alkalmas, hidratációs zsákot fogadó könnyű modell (pl. Race, Race Exp Air, Road One), illetve eposzi túrákon és expedíciókon bizonyított, számos nemzetközi teszten győztesnek kihirdetett sorozat. A két véglet között az arany középutat a Compact, a Bike vagy a Superbike hátizsákcsalád nyújtja.

Azért mi fiúk is kipróbáltuk!

Azért mi fiúk is kipróbáltuk!

Mindegyik Deuter modellre igaz, hogy a hátkialakítás a tervezett felhasználást követi: a Superbike esetében a légáramlást biztosító Airstripes technológia a gerinc vonalában nyitott, a lapockákon fekvő hálós szivacsozás pedig légcsatornákat rejt. A speciális kialakítás a kerékpározásra jellemző testtartás mellett kiváló nedvességelvezetést és szellőzést tesz lehetővé. Emellett a támasz mögött alumíniumból készült merevítőborda elősegíti a stabil, egyben a testre pontosan illeszkedő tartást. A borda pontosan annyit hajlik, hogy lekövesse a hátformát, oldalirányba viszont kiváló tartást tesz lehetővé. Az anatómiailag kialakított Deuter Soft-Edge vállpánt pedig a mellkason biztosítja a stabilitást, páratlan kényelemmel és optimális nedvességelvezetéssel párosítva.

Deuter Airstripes System hátrendszer

Deuter Airstripes System hátrendszer

A Deuter Superbike 14 EXP SL modell egyik érdekessége, hogy egyszerre két táskaméretet kínál. A bővítőrekeszt összecipzározva egy kompakt 14 literes hátizsákkal süvíthetünk a város utcáin, mérete ideális a napi feladatokhoz, munkába járáshoz vagy éppen ügyintézéshez. Kicipzárazva az innovatív kialakítású hátizsák kapacitása 18 literre bővül, amely már egyértelműen a túrázás iránya mutat, mindazonáltal könnyed kezelése lehetőséget ad arra, hogy hazafele menet a bevásárlás is elhelyezhető legyen a Superbike 14 EXP SL tágas belső terében

Integrált légáteresztő „láthatósági” szélfogó mellény

Integrált légáteresztő „láthatósági” szélfogó mellény

Új táskamodelljét a Deuter elképesztő mennyiségű funkcióval látta el. A test alakját tökéletesen követő hálós csípőöv például cipzáras zsebbel is rendelkezik, így a legszükségesebb kellékek azonnal, hátranyúlás vagy a táska levétele nélkül is elérhetők. Továbbá az állítható mellheveder a testmozgás pontos lekövetése céljából elasztikus elemet is tartalmaz. A külső sisaktartó háló pedig egyedi módon zsebbe rejthető, így megmarad a Superbike 14 EXP SL letisztult megjelenése, viszont szükség esetén – a kerékpárról leszállva – fogadja a sisakot, amelyet így nem kell külön cipelni. A funkciók sorának és a tárolási lehetőségeknek ezzel még távolról sincs vége: a méretes elülső cipzáras zseb mellett belső cipzáras értéktartó zsebet is találunk, de a hátizsák még a szennyes ruha számra is külön zsebet kapott! Az oldalsó hálós zsebekbe a leggyakrabban használt felszerelések kerülhetnek: például a kesztyű, a térdmelegítő, a kulacs vagy miegymás. Már csak hab a tortán a kivehető ülőmatrac, amely a pihenők, esetleg „tábori” étkezések során tesz jó szolgálatot.

Zsebből elővarázsolható bukótartó háló, neonsárga, fényvisszaverő elemekkel ellátott esővédő huzat – egyéb óhaj, sóhaj?

És még nem is említettük, hogy a Superbike 14 EXP SL víztartály-kompatibilis (2.0 l), cipzáros zsebeiből integrált „láthatósági” szélfogó mellény illetve neonsárga, fényvisszaverő elemekkel ellátott esővédő huzat hajtható ki. Ezt nevezzük „fullextrás” hátizsáknak! És még a biztonságot sem hagyta figyelmen kívül a német táskaspecialista: erre jó példa a táska hátulján, a „láthatósági” mellényen és a huzaton elhelyezett bőséges fényvisszaverő nyomat, illetve a villogó számára kialakított tartófül. A feltűnő színek is segítenek a láthatóságban, a hozzánk érkezett női modell esetében egyáltalán nem elcsépelt „feminin” hangulatot sugározva.

Hálós csípőöv cipzáras zsebbel

Hálós csípőöv cipzáras zsebbel

A Deuter által kifejlesztett speciális Microrip Nylon/Matrix RS 150 D alapanyag erős, könnyű és tartós, az két eltérő tulajdonságú szövet pedig a hátizsák megfelelő területén került alkalmazásra. A tartóssággal sem gond: A Superbike egy igazi prémium hátizsák bírja a gyűrődést, nem kopik úgy, mint az egyszerűbb alapanyagból készített konkurens termékek. A Deuter táskája a felszerelésnek is megfelelő védelmet biztosít: a már említett integrált ülőpárna eredeti funkciója szerint védő/merevítő funkciót lát el, így akár egy kisebb méretű laptop is hordozható benne. Szerintünk a Superbike-sorozat valóban az arany középutat biztosítja a kerékpáros hátizsákok világában, hibátlan tervezéssel, elképesztő funkcionalitással, kiváló alapanyagokból, és ehhez méltó kidolgozással. Csak ajánlni tudjuk – persze ezt a változatot inkább hölgyek számára!

A szakember véleménye:
„Minden „földi jóval” felszerelt táska, a funkcionalitás csillagos ötös! Esővédő, sisaktartó háló, beépített szélmellény, merev hát… és kis virág! Igen, ez a női változat, kifejezetten a hölgyek anatómiájára tervezve, így nekem nem volt teljesen kényelmes, de nem is ezt volt a tervezők célja. Külön érdekesség a kivehető szivacs hátlap, amiből túra során például rögtönzött ülőpárna is lehet. Nálunk ez telitalálat, lévén feleségemnek érzékeny az „ülőkéje”, de mondjuk egy stadionba, koncertre – ha beengedik a hátizsákot – ugyancsak jó szolgálatot tehet. Nagyon tetszik a derékpántba épített zseb, ami úgy is elérhető, hogy a zsákot nem vesszük le. Ilyen miért nincs a többi Deuter zsákon – nem is említve a konkurens termékeket? A Superbike esetében is egyértelmű, hogy a Deuter nem ma kezdte az ipart, a hátizsákjaikat nem véletlenül övezi ilyen hírnév. A profi részletes rajzok mellett minden Deuter modell felhasználás szerint kapja a funkciókat, használatspecifikus megoldásokkal rendelkezik.”

Jellemzők:

  • kerékpáros felhasználásra, kifejezetten a hölgyek igényei szerint tervezve
  • Deuter Airstripes System hátrendszer
  • kiváló szellőzés és nedvességelvezetés
  • anatómiailag kialakított Deuter Soft-Edge vállpánt
  • női felsőtestre formált, jól szellőző Deuter Airstripes hátrendszer
  • 18 literre növelhető űrtartalom
  • hálós csípőöv cipzáras zsebbel
  • zsebbe rejthető sisaktartó háló
  • méretes elülső cipzáras zseb
  • belső cipzáras értéktartó zseb
  • növelhető űrtartalom
  • kivehető ülőmatrac
  • tartózseb a szennyes ruha számra
  • oldalsó hálós zsebek
  • állítható mellheveder
  • víztartály kompatibilis (2.0 l)
  • integrált légáteresztő „láthatósági” szélfogó mellény
  • neonsárga, fényvisszaverő elemekkel ellátott esővédő huzat
  • biztonságot elősegítő tartófül a villogónak
  • fényvisszaverő nyomatok a zsák hátulján
  • feltűnő színek
  • 14+4 liter űrtartalom
  • 990 g
  • 46 x 28 x 17 cm
  • Deuter Microrip Nylon/Matrix RS 150 D alapanyag

Ajánlott fogyasztói ár: 31 490 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo