fbpx

Bikemag-csapat a Race Around Austrián, Európa legnehezebb kerékpárversenyén!

A Bikemag indít elsőként négyfős magyar csapatot 2020 augusztusában a Race Around Austria országúti non-stop kerékpárversenyen. A számok magukért beszélnek: 2200 kilométer táv, 30000 méter szintkülönbség, 94 óra leforgása alatt.

A Race Around Austria (RAA) egy nagyszabású és nehéz ultra kerékpárverseny, amit a szervezők egyszerűen csak, az “Európa legnehezebb kerékpárversenye” titulussal illetnek.
Az útvonal végig jellemzően Ausztria határai közelében halad, jelentős érdeklődés mellett, és olyan kiemelkedő turista látványosságokat is érint, mint a Grossglockner vagy a Kühtai hegye, amelyeken sokszor többezres tömeg buzdítja a versenyzőket.  A megmérettetés színvonalát az is mutatja, hogy ez egyben a Race Across America kvalifikációs versenye is. Segítőinkkel együtt mintegy 130000 kalóriát fogunk elégetni, ami közel
400 hamburgernek felel meg. Persze nem ezt szeretnénk enni… A verseny távja a Föld-Hold távolság közel 0,6%-a, így az eseménynek nem csak nemzetközi, de galaktikus vonatkozása is lesz számunkra…

A verseny sikeres teljesítése nem pusztán kiemelkedő fizikai teljesítményt, hanem jól átgondolt szervező munkát is igényel. Éppen ezért tanácsokat kértünk a versenyt egyéniben teljesítő Járvás Tamástól, és a külföldi csapatoktól is. Sokat elárul, hogy Tamás a szintidő előtt 4 órával tudta befejezni a versenyt, majd egy hónappal később 5. helyen végzett a RAM-on.
A versenyen több kategóriában és távon lehet indulni. Egyénileg, párosban és négyfős csapatban a teljes távon, továbbá egyénileg 1500 km-es „rövidített távon”, akik „kóstolgatják” az ultra kerékpározást. Ezen kívül a Team Challenge 560 km-es kihívása két fős csapatok és szóló versenyzők számára is elérhető, így a széles palettából mindenki tud választani, aki egy országúti maratonnál többre vágyik.

A versenyről bővebb információ a www.racearoundaustria.at oldalon érhető el.

Következő cikkeinkben részletesen beszámolunk a négyfős Bikemag-csapat tagjairól, felkészülésükről, és természetesen a versenyük eredményéről is.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo