fbpx

Hírek és videók a downhill őszi világából

Nemzetközi és hazai vonatkozású hírekben sincs hiány, lássuk mik is az elmúlt napok történései, közleményei.

Emmeline Ragot

A Lapierre gyári csapata bejelentette jövő évi keretét, melyben több változást is találunk. 2013-tól beszállnak a női világkupa összetett és vb győzelemért folytatott harcba, a négyszeres világbajnok és 2012-es világbajnoki ezüstérmes Emmeline Ragot személyében. A vb-nél maradva, a junior bajnok Loic Bruni továbbra is a francia gyártót erősíti, azonban jövőre már a felnőttek között megy, így igazoltak egy junior versenyzőt, Loris Vergier-t. A világkupa futamgyőztes Sam Blenkinsop marad, azonban Cam Cole távozik, de hogy hova, azt még nem lehet tudni. Egyes feltételezések szerint talán a Yetihez… A másik talány Emmeline Ragot pótlása a Mondrakernél.

A Lapierre International Teamnél maradva, új szponzorok érkezésén túl bejelentették, hogy gyári csapatként nem vesznek részt jövőre a cross-country világkupákon, hogy jobban tudjanak összpontosítani a downhill versenyekre.

Loic Bruni

Következő hír, hogy az iXS Sports Division egyértelműen a folytatás mellett döntött versenysorozatait illetően a nagy sikerre való tekintettel. Ez azt jelenti, hogy főtámogatója marad a Downhill Európa Kupának, valamint a német, svájci és az amatőr kupasorozatnak. Ez a négy sorozat összesen 18 versenyt jelent 2013-ban. Helyszínekről és időpontokról későbbre ígértek tájékoztatást.

Hazai viszonylatban sem elhanyagolható a hír, hiszen annyit azért közzé tettek, hogy még egy többszörös világkupa helyszín bekerül az Európa Kupa naptárába, ami a szlovéniai Maribor. Így a város szélén lévő Pohorje-n rendezett forduló a sorozat történetében az eddigi legközelebbi helyszín lesz a magyarok számára.

Hazaiaknál maradva, a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség november 24-én éves díjkiosztó gálát rendez, ahol a lejtősök is szerepet kapnak. A díjazottakat hamarosan bejelentik, a helyzet idén nem annyira egyértelmű, mint 2011-ben, hiszen többen is sikeresebb szezont zártak idén.

Végezetül, de nem utolsó sorban, jöjjön két őszi videó. Az egyik a Rose Vaujany Gravity Team-től, melyben a fourcross ikon és korábbi bmxcross rider Joost Wichman és a Red Bull Rampage-et, valamint itthon a Tihany Downhillt is megjárt többszörös belga dh bajnok Nico Vink is szerepel.

A hazaiak se maradjanak le, a LiMiT Racing Team őszi videója a másik. Keresztes Péter és Gács Péter mellett egy új szereplővel, Zámbó Dáviddal.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo