fbpx

Hétvégén Veszprémben folytatódik a cyclocross-szezon

A téli, terepkerékpáros szakág képviselőit, 16 kategóriában több mint másfélszáz cyclocross-versenyzőt várnak hétvégén a veszprémi Gulya-dombra.

fotó: lebidon

fotó: lebidon

A Veszprémi Kerékpáros Egyesület negyedik alkalommal rendezője a versenynek, a november 14-15-ei LOcarGO Pepperl+Fuchs Veszprém Cross nemzetközi viadal a Magyar Kupa- és a SuperCross sorozat második állomása is egyben.

A rövid és intenzív cyclocross-versenyek kelléke az országútihoz hasonló, szélesebb kerekekkel és terepgumival ellátott kerékpár. A verseny érdekessége, hogy az első befejezett kör ideje határozza meg, hogy hány kört kell majd teljesíteniük a versenyzőknek. A Magyarországon is népszerű versenyeket ősszel és télen rendezik. A szakág gyökerei a tizes-huszas évekig is visszanyúlnak, az első hivatalos világbajnokságot 1950-ben Párizsban rendezték.

fotó: lebidon

fotó: lebidon

A veszprémi pálya 3050 méteres, 35 méteres szintkülönbséggel.

„Egy húzósabb, hosszabb emelkedő van benne, egy rövid, felfutós szakasz, egy homokágy illetve látványosságként egy kamionplatóra is fel kell szaladniuk a kerekeseknek. A pálya vonalvezetését a nemzetközi normákhoz igazítjuk, ebben a hegyikerékpáros olimpikon, korábbi többszörös bajnok szakág-vezető, Vinczeffy Zsolt van a segítségemre. Nem lesz benne pihenős rész, aki nem hajt, az lemarad. Az elitek futamát megelőzően szakág-népszerűsítő gyermekversenyt hirdetünk 1850 méteres pályán, ami viszonylag sík, de a homokágyat nekik is meghagyjuk. Szombaton délután három órától kerül sor az újdonságnak számító csapatversenyre, vasárnap háromnegyed tizenegytől a hobbi-, női- és gyermekfutamokat rendezzük. Az elitek futamát vasárnap délután fél kettőtől rendezik, a férfiaknál Buruczki Szilárd és Pelikán János csatája várható”

– foglalta össze Tóth András, a rendezvény főszervezője.

Bővebb információk a négyfordulós Cyclocross Magyar Kupasorozat és SuperCross Sorozat második, veszprémi futamáról a www.veszpremcross.hu oldalon olvashatók.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo