fbpx

Hétvégén rendezték az I. Börzsöny Trail MTB Fesztivál

Az Ipoly Erdő Zrt talán elsőként az erdészetek között, gondolt egy nagyot és életre hívta a Börzsöny első MTB maratonját.

Partnerei a sportszervező WanderRoads Kft és a rendezvény kivitelező Superior Racing Team sokak szerint az év legjobb maratonját hozták tető alá a Diósjenői Erdei Szabadidőparkban augusztus 27-én.

A Börzsöny útjai még gyalog sem nevezhetőek könnyű terepnek, ennek ellenére a családi futamban rekordszámú gyermek és felnőtt tolongott a rajtban. A 10,5 km-es 330 m szintet tartalmazó, helyenként extrémen meredek vagy köves pályán, senki semmilyen karcolást sem szerzett. Bravó gyerekek, így kell ezt csinálni.

Előre vetítjük, hogy a meglehetősen nehéz, technikás rövid, de pláne a két körös hosszú távon se történt kerékpáros baleset. Kivételt egy vis maior helyzet jelentett, mikor is darazsak támadták és csípték össze a mezőnyt egy hosszú mászás közben a Nagy-Hideg-hegy előtt. A darazsak nem válogattak, mert a turistákat is megtámadták és súlyos allergiás problémákat okoztak, így a rendezvényt biztosító egészségügyi/mentő szolgáltatók őket is mentették! Hozzáállásukért, munkájukért köszönet jár nekik, minden természetjáró nevében!

A 37 km-es és 1200 m szintet tartalmazó rövid táv nyomvonala remek választás volt. Bejárta a Börzsöny kevésbé látogatott, de annál csodálatosabb és nehezebb részeit. A Diósjenő – Királyrét- Nagy-Hideg-hegy – Csóványos – Diósjenő kör nem csak az élversenyzők, de még a kevésbé felkészültek tetszését is elnyerte.

A családok a gyerekek sem unatkoztak, hiszen volt kézműves foglalkozás, és az újszülött gidákat is lehetett simogatni a többi háziállatról nem is beszélve. A fából készült játszóterek sem maradtak üresen.

Az Ipolyerdő Zrt hagyományteremtő szándékkal látott a szervezésnek. Az igényt a sikert látva 2023.08.26-án ismét várnak majd mindenkit, de már egy teljes hétvégét és más terepsportokat ( pl. XCO, gravel, túra) is felvonultató igazi Fesztivál keretében! Érdemes felírni a dátumot!!!!

Eredmények: https://fairtiming.hu/php/results.php?vrs=sup22_dios
Fotók (Bak Ferenc):

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo