fbpx

Hétvégén két szakág OB-ja is Eplényben!

Alig néhány nap van csak hátra és megtudjuk kik lesznek a lejtős kerékpáros szakágak 2015-ös magyar bajnokai! Mind downhillben, mind fourcrossban óriási izgalmakra és kiélezett csatákra lehet számítani, lássuk miért is érdemes ellátogatni a GravityHall Downhill és Fourcross Országos Bajnokságra Eplénybe.

Ha országos bajnokság, akkor különösen sokat ér, sokat számít egy helyezés, főleg a bajnoki cím. Így ha még nem is lenne semmi más, már akkor is egy mindenre elszánt versenyzésbe csöppenhetnénk, de ennél sokkal több várható a hétvégén Eplényben.

Vasárnap a már három futam óta zajló versengés után a 2015-ös downhill válogatott tagjainak névsora is kialakul, ők utazhatnak majd ki a szeptemberi világbajnokságra Andorrába, illetve további világ és kontinentális versenyekre! Az Elite Férfiaknál nagyon szoros a küzdelem Liszi Attila mögött, ne feledjük, hogy az OB duplaszorzós, illetve a legkevesebb pontszerzését mindenki eldobhatja, el kell dobnia. Az aktuális állás itt található.

GravityHall Downhill és Fourcross Országos Bajnokság 2015

GravityHall Downhill és Fourcross Országos Bajnokság 2015

Visszatérve az országos bajnokságra, a nevezési díj idén sem változott, azonban még a tavalyinál is több szolgáltatással és nyereménnyel bővül a rendezvény. Érdemes kicsit taglalni, hogy miknek lehet részese lenni, illetve mikhez lehet hozzájutni a 8.000 Ft-os előnevezésért.

Kezdésnek három napi felvonójegy már benne is van, ami önmagában meghaladja ezt a díjat, ez azt is jelenti, hogy három napig lehet biciklizni ezen a pénzen. Két átdolgozott (dh és 4x) pálya fogadja a bringásokat, ahol a kerülőnyomok segítségével szinte egy kezdő downhilles is le tud gurulni, de tempót és jó időt menni a gyors íveken már komoly kihívás, így az élmezőny összecsapása igazán élesnek ígérkezik. A downhill pálya vonalvezetése idén is több helyen módosult, illetve rengeteg új pályaelem épült a régiek felújítása mellett.

A versenyeken fotocellás időméréssel ezred másodperc pontosan tudhatjuk meg az eredményeket és az eddigiekhez hasonlóan részidő is lesz, a fourcross-on pedig pneumatikus rajtgép fogja indítani a versenyzőket.

Előzetes videó:

[youtube height=”360″ width=”640″]https://www.youtube.com/watch?v=98Do04btt24[/youtube]

Több millió Forint értékű tárgynyeremények kerülnek kiosztásra a díjazottak között, de ha valaki nem ér fel a dobogóra, akkor sem kell csüggednie, hiszen ő is nyerhet igazán értékes kütyüket. Az összes célba érkező között kisorsolnak egy FOX 34 villát, egy Drift Stealth 2 fejkamerát, Skullcandy fejhallgatót, Fundango ruházatot, egy tálca Monster Energy energiaitalt és ez még nem minden…

Sőt, már a nevezési csomag is több ajándékkal, kedvezményes kuponnal bír a zacskó szokásos tartozékai mellett, tehát a jelige idén is ugyanaz: senki se mehet haza üres kézzel!

Egy új kiegészítő program szombat-vasárnap a FOX Ügyességi Játék. Minden nevező részt vehet benne, mely során több FOX aprósághoz is hozzá lehet jutni.

Visszatérve a legjobbakra, egy rangos eseményről lévén szó, a 300.000 Ft összdíjazás is dukál. Ha pedig már Országos Bajnokság, akkor az érmeken, kupákon, tárgy- (és nem tárgyi) nyereményeken felül a kategória elsők tradicionálisan bajnoki mezben díszeleghetnek a dobogón és azt követően örökké 😉 Összesen nyolc kategóriát hirdettek ki, kettőt fourcrossban (Női, Férfi) és hatot downhillben. A DH-sok közül négy licensz köteles (Női, Elite Férfi, Junior és Masters) és kettő nyílt (ahogy a nevében is benne van – Open, illetve Merev a merevvázasoknak), így bárki elindulhat a versenyeken, nemtől, kortól, licensztől, mindentől függetlenül, csak legyen egy megbízható kerékpár, egy állvédős sisak és szinte már gurulhatunk is.

A fourcross minden évben óriási izgalmakat hozott, minden bizonnyal idén is így lesz. A futamokban négyen küzdenek egymás ellen az ugratókkal, hullámokkal és különböző pályaelemekkel tarkított pályán, ahonnan a két első célba érkező jut tovább a következő fordulóba. Aki csak DH-ban indul vagy nézőnek érkezik a rendezvényre, annak egy kiváló szombat délutáni, koraesti program és látvány lehet teljesen ingyen egy nagyon jó közegben, aki viszont DH mellett szeretne részt venni a versenyen (az időterv is úgy lett kialakítva, hogy ez lehetséges legyen), annak még kedvezmény is jár, mindössze 2.000 Forintba kerül, ami szintén tartalmaz felszállítást, méghozzá tárcsás sílifttel.

A depót se felejtsük el, ugyanis a nagy murvás parkoló kiváló terep a bringás város kialakítására, ahol korlátozott számban lesz áramvételi lehetőség is a csapatok és versenyzők számára. Ráadásul ez is teljesen ingyenesen! Érdemes depóterületet foglalni az egyesületeknek, amit szerda éjfélig még meg lehet tenni a www.dhracing.hu és a versenykiírás iránymutatása alapján!

Ugyanezen a honlapon szintén szerda (július 8.) éjfélig megy még az előnevezés, megéri megtenni, így olcsóbb és a helyszínen egyszerűbb, illetve gyorsabb is!

Szóval még az eddigieknél is nagyobb megmozdulás lesz a hétvégén Eplényben, ahol az egészséges versenyszellem találkozik a bajnoki cím lázával és mindez párosul a fergeteges hangulattal. Na de hogy mi lesz ebből? El kell jönni és meg kell tapasztalni, ráadásul jó időt is jósolnak, ami a tavalyiaknak külön kijár!

Végül – de nem utolsó sorban – röviden összegezve: két szakág országos bajnoksága egy hétvégén, válogató kvalifikáció utolsó fordulója, háromnapos bringázás és felvonójegy, épített pályák, látványos izgalmas versenyek, biztosított körülmények, értékes nyeremények a díjazottaknak és sorsolásra egyaránt, bőséges nevezési csomag, rengeteg ajándék és kedvezmény, mindez nyolc-kilencezer forint nevezési díjért! Ha versenyezni szeretnél vagy csak egy jót bringáznál a haverokkal vagy csak nézőként kíváncsi vagy az egészre, akkor július 10-től 12-ig GravityHall Downhill és Fourcross Országos Bajnokság Eplényben!

Versenykiírások:

További hírek és információk az esemény facebook lapján https://www.facebook.com/events/229402990561958/, illetve a www.dhracing.hu –n!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo