fbpx

Hegedűs László világrekordot állított fel 32 ember átugrásával!

Hegedűs László március 8-án világcsúcsot állított fel a triál szakágban, a Ceglédi Városi Sportcsarnokban 32 embert ugrált át kerékpárjával.

hege_vilagcsucs_4

Bár Hegétől sok minden kitelik, de az 32 embert nem egyszerre repülte át, hanem a 25 önként jelentkező egymástól több mint fél méter távolságban feküdt mozdulatlanul, és folyamatosan, hátsó keréken pattogva kellett abszolválni az „élő akadályokat”, a 25 ember átugrása után „fordítóval”. (A korábbi rekord 30 ember volt hasonló módon.)

hege_vilagcsucs_1

A rekord tulajdonképpen „állóképességi csúcs” a triál szakágban, hiszen az egymás utáni ugrások pusztán fizikailag is iszonyúan megterhelik a szervezetet, ha valaki például gyakorolja a crossfitben a zsámolyra felugrást, könnyen el tudja képzelni… Hegedűs Laci slusszpoénként megjavította a magassági magyar csúcsot is, 117-ről 130 centiméterre.

hege_vilagcsucs_2

Hege a speciális rekorddal kapcsolatban kiemelte: „A nehézsége, hogy a folyamatos, dinamikus mozgástól hamar tejsav képződik az izmokban, mivel ezeknél az ugrásoknál minden porcikánk intenzíven dolgozik. Ezt 25 fő után maximálisan éreztem is, leginkább az alkaromban!

Mindenképpen szerettem volna felmérni, hol is tartok a felkészülésemben, képes vagyok-e már most olyan teljesítményre, ami miatt felkapják a fejüket a riválisaim. Mivel még nem kezdődött el a versenyszezon, így amellett döntöttem, hogy egy rövid bemutató keretein belül megpróbálok két rekordot nem hivatalosan megdönteni. Noha egyik kísérletem sem volt hivatalos, azaz sem a Guinness, sem pedig a magyar rekordok közé nem kerülhet be, ám úgy érzem, ezek teljesítésével sikerült üzennem az ellenfeleimnek, hogy igencsak jó formában várom az idei szezont.

hege_vilagcsucs_3

 A mostani sikereket látva úgy döntöttem, hogy nyáron megjavítom a most beállított egyéni rekordomat, és hivatalos csúcskísérlet alkalmából az 50 főt szeretném átugrálni. A rögtönzött oldalugró versenyen ugyan szintén nem hivatalos rekordot döntöttem a 130 centis ugrással, de biztos vagyok benne, hogy ez a csúcs is az enyém lesz még az idén” – tette hozzá a 22 éves triál-versenyző, aki mindenkinek nagyon hálás, aki a segítségére volt a pénteki rekordkísérleteknél. – „Köszönöm szépen mindenkinek, aki jelen volt és segített nekem a kísérlet sikerességében, valamint hálával tartozom a Cegléd Városi Sportcsarnok vezetőinek, akik a rendelkezésemre bocsájtották a helyszínt.”

Amennyiben sikerül az összes szükséges engedélyt beszerezniük a szervezőknek, úgy a magyar közönség március 16-án a Duna Plazában egy Duál Triál bemutató versenyen láthatja Hegedűs Lászlót, akit világszerte megbecsülnek, már most lekötötték a részvételét több tavaszi rendezvényre.

Fotók: Ceglédi Panoráma, Ceglédi Mozaik, Takács Tamás

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo