fbpx

Hegedűs László: „A fáradtság győzött le a fináléban”

Újra döntőbe jutott a franciaországi Világkupa futamon a magyar triálos klasszis, amivel megőrizte helyét a legjobb hatban a világranglistán.

Hegedűs László idén egyre jobb formában van, hiszen az eddigi két Világkupa futamon a 13. és az 5. helyet szerezte meg, nyert már négy versenyt – két hazait és egy német bajnokit, illetve első lett a kínai állami televízió által élőben közvetített meghívásos viadalon –, míg a szlovákiai Európa Kupán, valamint a svájci Európa-bajnokságon is a hatodik lett. Hege ráadásul rengeteg bemutatót is kénytelen elvállalni, ugyanis tőkeerős szponzor híján valamiből elő kell teremtenie a versenyzés anyagi hátterét. Ennek a rengeteg munkának, utazásnak itta meg a levét az elmúlt hétvégén Franciaországban, Pra Loup-ban ahol pályafutása legjobb középdöntőjét produkálva a 3. helyen lett finalista – csak a tavalyi világbajnok és a franciák legújabb csillaga tudta megelőzni –, ám elkészült az erejével, és a döntőben hibázott, így a 8. helyen zárt.

2013-hegetriál-francia világkupa6

„Miután hazaértem Kínából, másnap délelőtt indultunk is tovább Franciaországba, holott pár nap pihenőre mindenképpen szükségem lett volna. A tőkeerős támogató hiánya miatt rengeteget bemutatózom, és éppen emiatt kevesebb időm jut a minőségi edzésekre. A célom egyértelműen a döntőbe jutás volt, és a középdöntőben életem legjobb pályáit teljesítettem, összesen négy hibapontot gyűjtöttem, és a harmadik helyen kerültem be a fináléba, amit korábban sosem tudtam elérni Világkupa-versenyeken. Mentálisan és fizikálisan is lefárasztott ez a teljesítmény, illetve a rengeteg utazás, ráadásul a fináléra eltaktikáztam magam, nem flexeltem fel a kerekeimet, azaz fékhatás nélkül versenyeztem. Ráadásul a döntőben az ugrások domináltak, így szinte esélyem sem volt a jobb szereplésre, ám az újabb döntős szerepléssel is sikerült megerősítenem a helyem a világranglistán. De el kell ismernem, ezúttal a fáradtság győzött le elsősorban” – elevenítette fel Hege a történteket.

2013-hegetriál-francia világkupa3

Hege a versenyt követően végre pihenhetett egy keveset, amit ráadásul minőségi edzésekkel tudott még hatékonyabbá tenni. Szükség is lesz minden tudására, hiszen a jövő hétvégén folytatódik a Világkupa-sorozat, mégpedig a franciaországi Meribelben. Mondani sem kell, a magyar világklasszis itt sem szeretne szégyent vallani, ráadásul ez lesz az idei esztendő utolsó nagy viadala az augusztus végi világbajnokság előtt.

Az idei nemzetközi versenynaptár:

1. Világkupa: Németország, Heubach – 2013. 04.20-21. – összetett 13. hely

2. Világkupa:  Lengyelország, Walbrzych – 2013. 06. 01-02. – összetett 5. hely

3. Világkupa: Franciaország, Pra Loup – 2013. 07. 26-28. – összetett 8. hely

4. Világkupa: Franciaország, Meribel – 2013. 08. 16-18.

5. Világkupa: Belgium, Antwerpen – 2013. 09. 27-29.

Világbajnokság:    Dél Afrika, Pietermaritzburg – 2013. 08.26. – 09.01.

Európa-bajnokság: Svájc, Bern – 2013. 06. 21-22. – összetett 6. hely

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo