fbpx

Három távon rendezték meg hétvégén az első Bajai Bringa Fesztivált

Három távon, az esős idő ellenére is hatvan kerékpáros részvételével rendezték meg hétvégén az első alkalommal meghirdetett Bajai Bringa Fesztivált.

bajai_bringa_fesztival2015

A reggeli zápor sem vette el a kedvet a kerékpározástól, 60-an sorakoztak a bajai Turisztikai Központ nevezőpultjánál reggel, hogy teljesíthessék a távok egyikét.

A várakozásoknak megfelelően a legnépszerűbb a családi túra volt, ahol a kerékpározást erdei kisvasutazás is kiegészítette. A nevezők itt kerülhettek legközelebbi kapcsolatba Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejével a Gemenci-erdővel és népes vadvilágával.

A 88 kilométeres hosszútávon a rutinos kerékpárosok indultak, az ő útjukat egy dunai kompátkelés is színesítette. Az időről-időre eleredő eső elől a 4 kitelepített frissítőpontra tudtak fedél alá húzódni a túrázók, ahol a Félegyházi Pékség és a Horalky termékeit fogyaszthatták, valamint a High5 izotóniás italaival frissülhettek fel a következő szakaszra.

A túrákat az érintett megyék rendőrkapitányságai rendőrautókkal biztosították, illetve munkájukat az Útvonalbiztosítás.hu 5 motorosa segítette. Akinek pedig technikai gondja támadt a kerékpárjával annak sem kellett aggódnia, mert a Salgótarjáni HKE kísérőbuszába beülhetett, vagy helyben megjavították kerékpárját. A szervezők kiemelt fontosságú szempontja volt a biztonság, ezért a túrázókat mentőautó is kísérte kétfős személyzettel.

A túrát teljesítőknek érdemes volt a célba érkezés után a helyszínen maradniuk, mert a rendezvény zárásaként Goldsprintversenyt hirdettek, illetve tombolán kerékpáros nyergek, sisak és fődíjként egy 200 ezer forint értékű kerékpár került kisorsolásra.

Vedelek Norbert, Baja alpolgármestere elmondta, a város elkötelezett a kerékpáros élet fellendítése mellett. „Rendkívül fontos a forma és a tartalom is. A megépült, illetve a jövőben még megépülő biciklis utakkal együtt programokat kell szervezni a kerekezők számára, hogy legyen lehetőség közösségi élményre. Ilyen a mai Bajai Bringa Fesztivál és az autómentes nap, aminek két hét múlva adunk otthont. Szándékunk a kerékpáros rendezvény bevonása a Csodálatos Baja elnevezésű programsorozatba, valamint folyamatban van egy biciklis egyesület szervezése is” – mondta a városvezető.

A rendezvény honlapja: http://bajaibringafesztival.hu

A rendezvény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/1034354726595893/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo