fbpx

Greg LeMond a Eurosport nagykövete

A háromszoros Tour de France győztes és kétszeres világbajnok helyszíni szakértői támogatásával követhetik a nézők a szezon legfontosabb kerékpárversenyeit az Eurosporton.

A kerékpározás egyik legendája, Greg LeMond, a “LeMond on Tour” című műsor keretében olyan versenyek helyszíni elemzésével segíti a közvetítéseket 2014-ben, mint a Paris-Roubaix, a Giro d’Italia és a Tour de France. Greg emellett szerepe vállal az idén április 9-én debütáló új, “LeMond of Cycling” című havi magazinműsorban, ahol a szezon nagy versenyeiről láthatnak a nézők beszámolókat.

ESP25_Greg-Lemond
ESP25_Greg-Lemond_2Greg Lemond pontosan 25 évvel ezelőtt, 1989-ben szerezte meg első Tour de France győzelmét, ugyanabban az évben, amikor az Eurosport megkezdte működését. Az amerikai születésű kerékpárbajnok olyan sportolók mellett viseli az Eurosport nagykövete címet, mint Mats Wilander, a hétszeres Grand Slam győztes, Maurice Greene, a 100 méteres síkfutás olimpiai bajnoka, Didier Cuche, az Alpesi sí világbajnoka, és Pieter van den Hoogenband, az olimpiai és világbajnok úszó.

A múltban LeMond eddig még nem osztotta meg széles körben a versenyeken szerzett tapasztalatait, így a közvetítéseken való részvétele számos újdonsággal és érdekességgel fog szolgálni a kerékpársport rajongói számára.

Úgy érzem, ez épp a megfelelő időpont, hogy visszatérjek a kerékpársport világába, és az Eurosportnál jobb helyet keresve se találhattam volna ehhez. Sok minden változott az elmúlt 25 évben, és úgy látom, hogy ez a sport most sokkal jobb helyzetben van. Szeretem az európai rajongókkal tartani a kapcsolatot, és alig várom, hogy az Eurosport csapatának tagjaként személyesen is találkozhassak velük a szezon legnagyobb versenyei alatt. El sem hiszem, hogy 25 év telt el azóta, hogy egy elképesztően szoros versenyben megnyertem a Tourt. 1989 nagyszerű év volt a kerékpársportban, és különleges, hogy az Eurosport éppen akkor közvetítette először a versenyt.

Arnaud Simon, az Eurosport Group TV tartalomigazgatója:

Különös egybeesés, hogy Greg első Tour de France győzelme volt az Eurosport első élő közvetítése, és most, hogy a csatorna a 25. születésnapját ünnepli, ez a nagyszerű sportoló ismét velünk van. Ikonikus figurája ő a sportvilágnak, és Eurosport nagykövetként egy igen illusztris társaságnak vált tagjává. Nagyköveteink segítségével innovatív módon erősíthetjük közvetítéseinket, és nézőinket még több információval láthatjuk el azokról a sportágakról, amelyeket annyira szeretnek.

Stefano Bernabino, az Eurosport Kerékpáros Műsorosztályának vezetője:

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Greget nagyköveteink között üdvözölhetjük. Biciklis legendaként jelentősen meghatározta ennek a sportágnak a fejlődését. Remek versenystratéga volt, aki egyaránt jól bírta az emelkedőket és az időfutamokat is. Úttörő szerepet töltött be a technológiai kutatások és a felszerelésfejlesztés területén, és inspiráló meglátásaival, illetve tiszta értékrendjével sokat tett a kerékpársport kultúrájának nemesebbé tételéért.

Az Eurosport idén több mint 40 különböző kerékpáros eseménnyel várja nézőit, és több mint 1500 órányi műsorban olyan versenyekről tudósít, mint a 24 UCI World Tour, a Giro d’Italia, a Vuelta, vagy a Tour de France. Az Eurosport 2014-ben ünnepli, hogy 25. éve piacvezető szerepet tölt be a digitális innováció  és az élő sportközvetítések területén.

image002

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo