fbpx

GreenEdge-tripla, Dubridge-dupla Ausztráliában

A déli féltekén nyár lévén Ausztráliában januárban rendezik az országúti bajnokságokat, ahol az Orica GreenEdge profi gárdájának versenyzői természetesen toronymagas esélyesnek számítottak idén. Arra azonban már kevesebben számítottak, hogy a kiváló tempómenő (2011-ben U23 időfutam világbajnok) Luke Dubridge mind az időfutamban, mind a mezőnyversenyen a legjobb lesz.

A kronón a GreenEdge 21 éves profija favoritként nyert, 43 perc alatt teljesítette a 37 kilométeres távot. A mai mezőnyversenyen azonban meglepetés született, ugyanis egy korai szökésnek nagy előnyt sikerült építeni. A GreenEdge csapatában Dubridge-ra a verseny korai szakaszában volt kiosztva feladat, így lépett el ő is a szökevényekkel, biztosítva csapata opcióit.

Az élboly egyre fogyott, és az utolsó körben a fiatal ausztrál már szólóban haladt a győzelem felé és több mint egy perc előtt hazaért a mezőny előtt, melynek élén csapattársa, Michael Matthews érkezett. A teljes GreenEdge sikerről Cameron Meyer gondoskodott, aki a kritérium bajnokságot nyerte meg.

Ausztrál bajnokság, mezőnyverseny 195.6 km:
1. Luke Durbridge (WA)  5:00:46
2. Michael Matthews (ACT) 1:04 p hátrány
3. Steele Von Hoff (Vic)
4. Neil Van Der Ploeg (Vic)
5. Christopher Sutton (SA)
6. Jay McCarthy (Qld)

Időfutam 37 km:
1. Luke Durbridge (WA) 43: 26.71
2. Rohan Dennis (SA) 21.27 mp hátrány
3. Michael Matthews (ACT) 45.14 mp h.
4. Richard Porte (Tas) 48.15 mp h.
5. Jacob Kauffmann (NSW) 2:43.68 perc h.
6. William Clarke (Tas) 2:54.74 p h.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo