fbpx

GravityHall Downhill Országos Bajnokság 2013

Nagy várakozás előzte meg, de eldőlt végre, hogy idén is megrendezésre kerül a GravityHall Downhill Országos Bajnokság. Az eseménynek augusztus 16-18. között Eplény ad otthont, ahogy az elmúlt évben is, azonban vadonatúj pályákon tehetik magukat próbára a lejtőzés szerelmesei, ugyanis a DH OB mellett fourcross verseny is megrendezésre kerül.

Az új pálya egy kicsit arrébb, két sípálya közötti erdős részen kanyarog, illetve néha lekeresztezi azokat, körülbelül 1,5 km hosszú és a szintkülönbsége 185 m. Lejtése egyenletes, van/lesz benne szinte minden, de bárki számára teljesíthető lesz a nyomvonala. A befutó a sípálya alján kerül felépítésre, amit a nézők lentről tökéletesen belátnak majd, így bátran lehet jönni szurkolni, elkél a srácoknak és a vállalkozó kedvű lányoknak a biztatás.

GravityHall Downhill Országos Bajnokság 2013

GravityHall Downhill Országos Bajnokság 2013

„Nem volt könnyű döntés, hogy bevállaljuk-e az országos bajnokság megszervezését, mert nincs mellettünk főtámogató, aki a költségeket fedezné. De régóta próbáljuk feltámasztani a lejtős sportágat, amit nagyon szeretünk és a múlt évben már sikerült hazai pályára visszahozni az év legrangosabb DH versenyét. Idén a kupasorozat sajnos nem jött még össze, de ha az OB is kimarad a versenynaptárból, évek munkáját törölnénk vele és ez adta az utolsó lökést, hogy ha erőnkön felül is tesszük, de be kell vállalnunk ezt a rendezvényt. Ez azonban új pályát is jelent, hiszen a helyszín ugyanaz, mint tavaly, így a változatosság miatt szükség van egy új pályára. Öröm az ürömben, hogy meglepően sok déhás fiatal segít önként, hogy együtt megépíthessük a pályát, amiért nagyon hálásak vagyunk és ezúton is szeretnénk nekik megköszönni. Ha ők nem segítenének, akkor nem biztos, hogy lenne most mit szerveznünk.” – nyilatkozta Gács Péter, a verseny egyik főszervezője.

A verseny háromnapos lesz, pénteken a gyalogos pályabejárással indul a program, amit a szabadedzések, illetve a szombati hivatalos edzések követnek. Majd ezek délután 16 órakor véget is érnek, hogy a DH betétfutamaként megrendezésre kerülő fourcross verseny annak rendje és módja szerint le tudjon zajlani. A fourcross besorolását tekintve ranglista futam lesz, aki esetleg látta a tavalyi DH OB betétfutamaként megtartott parallel szlalomot, az nagyjából tudja, mire számíthat. Nagyon jó hangulatú, laza, baráti verseny lesz, ez garantálható!

Végül vasárnap elkezdődik az igazi küzdelem, a downhillesek bajnokot avatnak az időmérő és döntő futamok után. A verseny pénzdíjas, 300.000 Ft összdíjazás és további értékes tárgynyeremények várnak a gazdáikra, harminc versenyző biztosan nem üres kézzel távozik Eplényből. Ha minden jól alakul és az időjárás is kegyes lesz hozzánk, egy igazán élvezetes, izgalmas és emlékezetes versenyhétvége elé nézhetünk.

A dhracing.hu oldalon a nevezési felület augusztus 5. és 14. között lesz elérhető, ahol mindkét versenyszámra online előnevezéseket lehet eszközölni, így kedvezményes lehet a regisztráció. Szintén itt található meg minden információ a depófoglalással és áramigénnyel kapcsolatban is. A szervezők a helyszínen biztosítanak áramvételi lehetőséget, bringamosót, valamint szabadtéri zuhanyzót.

Tehát minden adott, ami egy fantasztikus versenyhétvégéhez kell, az eplényi Bringaréna újra „downhill paradicsommá” változik egy rövidke időre!

További információk a GravityHall Downhill Országos Bajnoksággal és a Fourcross versennyel kapcsolatban a http://www.dhracing.hu/ weboldalon és az esemény facebook oldalán.

Versenykiírás: http://www.dhracing.hu/versenykiiras

A 2012-es Downhill Országos Bajnokság videója itt.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo