fbpx

GPD háromrekeszes túratáska miniteszt

A főként az élvonalbeli pedelec-ekről és stílusos városi bicajokról ismert Gepida márka a kerékpáros kiegészítők terén is magas színvonalat biztosít – szerencsére a hazai kerékpárosok pénztárcájához mért árszinten. Idei túratáskái rugalmasan variálható tárolási megoldást biztosítanak a bicajos túrákhoz vagy a mindennapos kerékpáros közlekedéshez.

Jelenleg a Gepida kínálatában három csomagtartóra szerelhető táska szerepel. A profi megjelenésű, gyorsrögzítéses, könnyedén lecsatolható, ezután kézitáskaként hordozható modell döntően közlekedésre, illetve napi ingázáshoz való, a GPD márkanévvel pedig két-, illetve háromrekeszes kialakítású, erős poliészter alapanyagból, vízlepergető külső felülettel, praktikus pakolási lehetőséggel, így főképp a kerékpártúrázók igényeit elégíti ki. Körképünkben most a nagyobbik GPD modellt mutatjuk be részletesen.

gpd_taska_1A GPD háromrekeszes táskával bátran vághatunk neki nagyobb lélegzetvételt igénylő kerékpáros kalandoknak, lévén erős, strapabíró és víztaszító poliészter anyagból készül, kidolgozása pedig elsőrangú. Hat ponton rögzül a csomagtartóhoz, így a belső merevítésekkel kiegészítve biztosítja a szükséges stabilitást. 31,8 literes teljes űrtartalma elegendő helyet biztosít a többnapos túrákhoz szükséges felszerelés számára, a tetején elhelyezett rugalmas hálóval pedig egy további terjedelmes – ámbár nem túl nehéz – pakk is rögzíthető.

Megfelelően erős rögzítés

Megfelelően erős rögzítés

A pakolást négy darab terjedelmes zseb könnyíti meg: kettő az oldalpanelek külsején kap helyet, kettő pedig hátrafelé néz. Az apróbb tárgyak így kiválóan rendszerezhetők – elvégre hét külön helyre kerülhetnek. A főrekeszek és a két oldalzseb cipzárai beázás ellen szigeteltek, egyedül a két hátsó kapott egyszerűbb, szegély nélküli kialakítást. A főrekeszek cipzárai kétkocsisak, finoman működnek, bírni fogják a „kiképzést”. A táska hátsó részén elhelyezett fényvisszaverő csíkok a biztonságot fokozzák – ez a közúti forgalomban elengedhetetlen, a túrázó nem mindig ér a szállásra napnyugta előtt!

A GPD táskával egyhetes kerékpártúra simán "bevállalható"...

A GPD táskával egyhetes kerékpártúra simán “bevállalható”…

A GPD túratáska kialakítása klasszikusnak mondható, a hazai márka figyelt a részletekre, a legfontosabb tényezők terén nem tapasztaltunk hiányosságot. Ha megfelelően erős csomagtartót választunk, a GPD táskában akár 15 kilónyi felszerelést is szállítható, legalábbis nekünk ennyit sikerült „besuszterolni”. Önsúlya ellenben meglepően csekély, így jelentős terhet és energiát takarít meg a kerékpáros számára. A könnyű kialakítás hátránya, hogy kevés a belső merevítés és a táska méretéhez képest vékony az alapanyag. A formatartást és a stabilitást ez kétségtelenül korlátozza.

Erősebb a csat, mint a tépőzár!

Erősebb a csat, mint a tépőzár!

A GPD táskát alávetettük az egyhetes túrát feltételező „pakolásprobának”. A be- is kirakodás egyszerűen ment, a cipzárakat újonnan sem kellett erőltetni, az összekészített felszerelés majdnem minden darabja megtalálta helyét, így alig kellett utólagos szelekciót alkalmazni. Valójában a 32 liter itt nagyobbnak tűnt, mint a teszteben szereplő egy-két nagyobb űrtartalmú zsák esetében, szépen híztak a rekeszek és a zsebek! A táska szélessége teli pakolva már nem lebecsülendő, mindazonáltal relatíve stabilan állt a csomagtartón, a hepehupás, rázós tesztúton sem mozgott túlzott mértékben.

Plusz zsebek nagy űrtartalommal...

Plusz zsebek nagy űrtartalommal…

Bár az oldalrekeszek belül merevítést kaptak, a GPD táskánál kétségtelenül kapható formatartóbb típus is. Ez a Gepida modell egyik hiányossága, talán még felróható a kissé vékony poliuretán bevonat a szövetanyag belsején, így nem vagyunk biztosak abban, hogy egy egész napos esőt a felszerelés szárazon vészeli át. A cipzárak szerencsére a két hátsó zsebet eltekint megfelelően szigeteltek – a víz behatolásával itt nem lesz gond. A felső hálós rész meglepően rugalmas, gumis hevederekkel szorítja le az alatta elhelyezett csomagot. Előnyös, ha ez nem túl nehéz, szerintünk például a hálózsák számára nyújt ideális helyet.

Összességében elégedettek voltunk a GPD csomagtartóra szerelhető háromrekeszes túratáska kialakításával, funkcionalitásával, illetve minőségével. Ezzel a méltán népszerű modellel költséghatékonyan oldhatjuk meg a felszerelés szállítását, akár többnapos túrázást lehetővé téve.

Maga a zsák meglepően könnyű, bár ennek vannak hátrányi is...

Maga a zsák meglepően könnyű, bár ennek vannak hátrányai is…

Jellemzők:

 • nagyméretű, könnyű kerékpáros túratáska kedvező áron
 • vízhatlan, erős poliészter alapanyag
 • kétkocsis cipzárak
 • vízhatlan cipzárborítás a három főrekeszen és a két oldalzseben
 • rugalmas hálós felsőrész
 • 310x100x400 mm méretű felső rekesz 12,4 liter űrtartalommal
 • 305x105x335 mm méretű oldalsó rekeszek 10,7 liter űrtartalommal
 • két oldalsó és két hátsó zseb
 • biztonsági fényvisszaverő elemek
 • 64 liter teljes űrtartalom
 • 675 gramm

Ajánlott fogyasztói ár: 11 990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

A felső háló sem rössz ötlet a gyártó részéről...

A felső háló sem rössz ötlet a gyártó részéről…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo