fbpx

Giro vagy Tour? Nibali első döntése

Az idei Giro d’Italia-t fantasztikus hajrával megnyerő, jövőre az új Bahrain-Merida csapatát erősítő Vincenzo Nibali először nyilatkozott konkrétan 2017-es terveiről.

nibaliTalán nem meglepő, hogy a Messinai Cápa címvédőként rajthoz áll majd hazája nemzeti körversenyén, a Giro d’Italia-n, ami 2017-ben jubilál, 100. alkalommal rendezik majd meg. Ráadásul az első héten két napon is Nibali szülőföldjén, Szicíliában halad majd a mezőny, először hegyi befutóval az Etnára majd másnap Messinában lesz a cél.

A 32 éves versenyző a minap azt is megerősítette, hogy a Tour de France-szal kapcsolatosan a Giro után döntenek majd, indul-e, és ha igen, küzdeni fog-e az összetett győzelemért. A 2017-es szezont Argentínában, a Tour de San Juan-on kezdi majd új csapatával, Európában a Tirreno-Adriatico WorldTour körverseny lesz az első fontos megmérettetés.

Az újonnan alakult Bahrain-Merida Teamben a Giro, Tour és Vuelta-győzelemmel is büszkélkedő Nibali mellett már majdnem mind a 28 versenyző neve ismert, a Cáőa több segítőjét is vitte az Astanából. A Bahrain-Merida októberben, a horvátországi Porečben tartotta első összetartását.

A táborban és az ehhez kapcsolódó sajtótájékoztatón részt vettek az alakuló gárda már leigazolt sztárjai, köztük Vincenzo Nibali, Joaquim Rodriguez, Ion Izaguirre, Sonny Colbrelli, Enrico Gasparotto, Heinrich Haussler, Javier Moreno, Giovanni Visconti és a mountain bike világából átcsábított cseh Ondřej Cink is.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo