fbpx

Giro 2014 az Eurobike kiállításon: ha bukósisakban is számít a stílus

A neon színek mellett napjainkban ismét divatosak a retro termékek. Ha végignézünk a Giro Sport Design jövő évi kínálatán, láthatjuk, hogy kiváló érzékkel keverik a múltat a jelennel, vagy a jövőbe mutató fejlesztésekkel. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az Eurobike kiállításon bemutatott széles és kifejezetten minőségi termékpaletta.  

A Los Angeles-i cég 1985 óta van jelen a piacon. A legnagyobb hírnevet talán a napjainkban rajongóinak jelentős hányadát elvesztő, de még mindig legendaként kezelt Lance Armstrong hozta. Az amerikai cég termékeit idén is lehetett látni a WordTour versenyeken, hiszen a 2013-as szezonban például a Garmin–Sharp csapata viselt ilyen fejvédőket.

A Giro stand kialakítása jól passzolt a temékekhez

A Giro stand kialakítása jól passzolt a temékekhez

Mint minden nagyobb gyártó, a Giro is rendelkezik aerodinamikus kialakítású, mezőnyversenyen is használható sisakkal. Az Air Attack és Air Attack Shield modellek triatlon versenyzőknek is nyugodtan ajánlhatók.

Giro Air Attack Shield - központban az aerodinamikua

Giro Air Attack Shield – központban az aerodinamika

A hagyományos országúti csúcs sisak az Aeon marad, de a régóta a paletta tetejét gazdagító Atmos és Ionos típusok is elérhetőek lesznek felfrissített színkollekcióval. Szubjektív, de talán a legjobb dizájnnal rendelkező fejvédők ezek, még mind a mai napig.

Giro Aeon - az elitek választása

Giro Aeon – az elitek választása

Aki nem akarja magára venni a profi versenyzők imázsát, de a stílusos megjelenés fontos számára, az biztosan első látásra beleszeret majd az új Aspect modellbe. A retro kinézetű bukóba integráltak egy régi bringás sapkákra emlékeztető betétet, ami akár ki is szerelhető.

Giro Aspect - a retro dizájn modern technikát takar

Giro Aspect – a retro dizájn modern technikát takar

Az elegáns kinézet nem megy a biztonság rovására, hiszen a fejvédő In-Mold szerkezetű,Roc-Loc rögzítési rendszert és alumínium oldalpaneleket kap, tovább a kényelem érdekében hasított bőr belső párnázással rendelkezik. Mindezek mellett, a jó szellőzés is kiemelt szerepet kapott a tervezés során.

Természetesen MTB sisakokból is széles a paletta. A cross country versenyzésre szánt Athlon kilenc különböző színkombinációban érhető el a feketétől a neonzöldig.

Giro Athlon

Giro Athlon

A Pneumo a cég egyik legsikeresebb fejvédője. Országúti bukókra jellemző formája ellenére napellenző is tartozik hozzá, de ezt egy mozdulattal le lehet szerelni, ha nincs rá szükség.

Grio Pneumo - a neonsárga nagyon megy mostanában

Grio Pneumo – a neonsárga nagyon megy mostanában

A Xar az all-mountain bringások igényeit hivatott kielégíteni. Formájából adódóan nagyobb védelmet biztosít a tarkónak, továbbá a fejlesztés során kiemelten fontosnak tartották a kiváló szellőzést, így 17 szellőzőnyílás kapott helyet az In-Mold szerkezetű héjon.

Giro Xar - katonai színben  is kapható

Giro Xar – katonai színben is kapható

A Hex tulajdonképpen a Xar kistestvérének tekinthető, dizájnban rendkívül hasonló, csak a szellőzőnyílások kialakítása miatt progresszívabb a kinézete. Az egyik legjobb ár-érték arányú sisak a gyártó kínálatában.

Giro Hex sisakok - komoly tarkóvédelemmel

Giro Hex sisakok – komoly tarkóvédelemmel

Újdonság a most bemutatkozó Cipher névre keresztelt fullface fejvédő. Az üvegszálas héjra adapterek nélkül lehet rögzíteni akciókamerát, így garantálható, hogy az a zúzós menetek során is biztosan a helyén marad. A zenehallgatásról sem kell lemondani, mert a belső kialakítás lehetővé teszi a fülhallgatók használatát.

Giro Cipher - a gravity bringások álma

Giro Cipher – a gravity bringások álma

A Surface városi vagy dirt felhasználásra készült. Három különböző méretben és nyolc színben kapható, így mindenki biztosan megtalálja a számára megfelelőt, ha ilyen modellt keres.

Giro Surface

Giro Surface

A Giro rendelkezik kifejezetten nők számára készített sisakokkal is. A Verona modell újdonság. Egy méretben készül, de széles határok között állítható és színekből is bőven van választék.

Giro Verona

Giro Verona

A Xara modell a férfi Xar típus női megfelelője, pontosan azokat a tulajdonságokat tudja, főként csak dizájnban tér el tőle.

Giro Xara

Giro Xara és Feather

A Feather a Hex-hez hasonló kialakítással rendelkezik, jelentősen nagyobb védelmet biztosít a tarkónak, mint a hagyományos MTB sisakok.

Giro Feather

Giro Feather

Összességében, akit nemcsak a hétköznapi öltözködésben érdekel a divat, továbbá kiváló minőségű kiegészítőket szeretne, annak érdemes végignéznie a Giro jövő évi kínálatát.

Magyarországi Giro információkért KATTINTS IDE

(X)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo