fbpx

Giant újra itthon? Igen! Egy vadiúj boltban, teljesen más felfogásban – Alpinbike

Szeretnél tesztelni felső kategóriás bringákat? Kerékpárvásárlás előtt állsz, de nem tudod biztosan, hogy a kiszemelt gép megfelelő lesz-e Neked? Esetleg azt sem tudod, milyen kétkerekűre van szükséged, ezért szakszerű segítséget vársz, de mindezt egy hagyományos boltban nem kapod meg?

Alpinbike kerékpárbolt

Alpinbike kerékpárbolt

Az Alpinbike-ban megtalálhatod a számításodat. A szaküzlet rögtön a Bringaexpo után, március 8-án nyitotta meg kapuit, az elsődleges cél pedig, hogy a megszokottól eltérő módszerrel szolgálja ki az igényes kerékpározásra vágyók igényeit.

Az új megközelítés lényege, hogy az Alpinbike nem mennyiségi, hanem minőségi szolgáltatást nyújt, melynek része, hogy jelentkezhetsz a bolt által szervezett túrákra, ahol kipróbálhatod a tesztbringákat.

Nem kell több százezer forint kauciót letenned, hogy elvihesd a gépcsodát, hanem egy túravezető kísér el a 2-5 órás teszttekerésre. A dolog első lépésben ettől válik igazi szolgáltatássá, hiszen a túra változatos útvonalát úgy találták ki, hogy minél jobban megismerhesd a kerékpárt.

A túrát természetesen egy komoly beállítás előzi meg, melyhez egy hazánkban újdonságnak számító technológia, a BodyScanning rendszer nyújt segítséget. A technológiával a későbbiekben egy mélyenszántó cikkben még foglalkozunk. A BodyScanning-ről egyelőre annyit, hogy ez egy lézeres kerékpár beállító rendszer, ami a bringás testi adottságaihoz, kerékpározási szokásaihoz és a választott kerékpár típusához a leghatékonyabb módon tudja behangolni az új-, vagy akár a régi kerékpárt is.

A BodyScanning rendszer

A BodyScanning rendszer

Jó tudni ugyanis, hogy a kerékpározás élményét alapvetően meghatározza egy jól (vagy rosszul) beállított / kiválasztott bringa.

Közületek biztos sokakat izgat, hogy milyen tesztkerékpárokról van szó. Nos az örömhír, hogy a gépek a Giant és a Trek 100-120-150 mm-t mozgó össztelós-, közép- és felső kategóriás modelljei – részletesen az alábbiak:

– Trek Fuel EX 6 – 15,5”
– Trek Fuel EX 7 – 17,5”
– Trek Fuel EX 7 – 18,5”
– Trek Remedy 8 – 17,5”
– Giant Anthem X2 – M (18”)
– Giant Anthem X3 – S (16”)
– Giant Anthem X3 – L (20”)
– Giant Trance X2 – M (18”)
– Giant Trance X3 – L (20”)
…és egy 29”-os merevfarú:
– Giant Talon 29’er – M (18”)

A szervizben Bodola Gergő az úr. A 30-on túliak még biztos emlékeznek rá, főleg DH-s körökből. A szerviz színvonalára az Ő személye a garancia

A szervizben Bodola Gergő az úr. A 30-on túliak még biztos emlékeznek rá, főleg DH-s körökből. A szerviz színvonalára az Ő személye a garancia

Az Alpinbike szolgáltatásainak sora azonban itt nem ér még véget, hiszen szerveznek „saját bringás” túrákat is (a környező országokba is), segítenek edzésterv összeállításában és komoly technikai hátteret, valamint szervizt biztosítanak. Ezeken felül klubtagsággal, a tagsághoz kapcsolódó kedvezményekkel és a kuponrendszerrel is mind az a cél, hogy egy jó társaság jöhessen össze, és a boltra sokkal inkább egy biztos háttérként számíthass.

Természetesen az Alpinbike a szokásos értelemben vett üzletként is üzemel, hiszen a kerékpárok mellett márkás ruházati termékek, energiaszeletek, izotóniás italok és táplálék-kiegészítők is kaphatók – jelen van a kínálatban többek között a Bontrager, a Mavic, az Isostar és a Vaude márka is.

Kellemes, tágas, tiszta környezet

Kellemes, tágas, tiszta környezet

Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy az Alpinbike egy hármas cégcsoport legújabb vállalkozása. Korábbi, már régebb óta működő projectjeik a Spider Falmászó Klub (www.spiderclub.hu) és az Airborne Siklóernyős Klub (www.airborneclub.hu). A klubtagság kiváltásakor ezt érdemes tudni, hiszen kedvezmények vehetők igénybe mindhárom klubba, ráadásul a mászás kiváló edzési lehetőség télre, akár bringásoknak is.

További információk: http://alpinbike.hu

Szöveg: Lcs
Fotó: Lcs, Alpinbike

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo