fbpx

Gepida fejvédők – biztonság megfizethető áron

A bicajos kiegészítők széles választékában a Gepida két kedvező árú sisakot kínál. Mindkettő modern kialakítást, trendi megjelenést, teljes körű védelmet és egyszerű kezelést kínál. És ahogy a közkedvelt hazai márkától megszokhattuk – a „bukók“ árai is a honi kerékpárosok pénztárcájához “igazított”.

GE10103001_1A kiváló kerékpárjairól ismert Gepida bicajos kiegészítői az igények döntő hányadát lefedik, jól megtervezett, korszerű darabok. A most bemutatott fejvédőmodellekre ez főképp igaz. Először vegyük szemügyre a nemes egyszerűséggel “MTB” névre keresztelt típust! Neve kissé megtévesztő, mert formája és kialakítása alapján országúti felhasználásra is tökéletes választás. Meglepően alacsony tömeget és számos fejlett technikai megoldást kínál, igazi ár-érték bajnok fejvédő! In-Mold szerkezetének köszönhetően erős, mindemellett S/M-méretben mindössze 225 grammot nyom a mérlegen!

GE10103002_2A Gepida MTB tehát inkább univerzális felhasználásra tervezett, sportos, divatos bukósisak. Az optimális szellőzés érdekében 27 darab nagyméretű, pontosan megtervezett nyílással rendelkezik, bőséges légáramlást biztosít, hosszú túrákon is kellemes viselet. A kényelmet a fejvédő belsejében elhelyezett antibakteriális szivacsozása teszi teljessé, amely egyben elvezeti az izzadságot, anyaga gyorsan szárad, kivehető, cserélhető vagy akár mosható is. A fejvédőhöz rovarhálós szivacsozás is tartozik.

Emellett a sisak belsejében egy kézzel kezelhető a fejkörméret-állító gomb, mikrometrikus csat és korszerű racsnis állítórendszer, melynek köszönhetően tökéletesen illeszkedik a fej formájához. A pántok igényes csatokon keresztül könnyedén személyre szabhatók és az állpánton pedig tépőzáras szivacsozás védi bőrünket a lobogó pánttól. A kényelem kérdése tehát kipipálva!

A Gepida MTB sisakmodell két méretben és négy divatos színben kapható, így kerékpár vagy ruházat megjelenésével is harmonizálható. Van köztük olyan, amely inkább a hölgyek számára lehet vonzó, mások „nemsemlegesek“. Nevében ellentétben országúton kerékpározók számára is kiváló választást jelenthet, lévén sild nélkül is használhat, rendkívül könnyű, hatékony szellőzést biztosít, továbbá formája is határozottan dinamikus!
GE10103002CJELLEMZŐK:
In-mold technológia
Alacsony tömeg
27 darab szellőzőnyílás
Tartalék rovarhálós szivacsozás
Antibakteriális, kivehető, mosható szivacsok
Mikrometrikus állító rendszer
Állítható pántok
Szivacs az állpánton
Fényvisszaverő elemek
Gepida dizájn
2 méretben: S-M és L-XL
Négyféle tetszetős színkombinációban
Női, férfi és unisex modellváltozatok
Tömeg: 225g (S-M méretben)
Ajánlott fogyasztói ár: 12990 Ft.
GE10104001
A Gepida City sisakmodell elnevezésével ugyanaz a helyzet, mint az “MTB” esetében: ebben az esetben nemcsak városi használat lehetséges, hanem akár extrémebb MTB stílushoz is beválhat. A megnövelt halánték- és tarkóvédelem, a robusztus felépítés a terephasználathoz mindenképpen passzol, ideális választás vadregényes montis kalandokhoz és városi közlekedéshez egyaránt. Az említett „átfedésen“ nincs mit csodálkozni: a nagyváros maga a dzsungel, ahol a kerékpáros a gépjárművek kiszolgáltatott prédája!

GE10104001CA Gepida City tehát egy kiváló ár-érték arányú,  jól szellőző városi és MTB fejvédő. Az enduro-jellegű forma és kialakítás mostanában a városi fejvédők között is egyre jobban terjed, a sisak nemcsak trendi viselet, hanem többlet védelmet is nyújt. Ez mind a városi közlekedésben, mind kint a terepen egyértelműen kívánatos. A magasabb árkategóriájú fejvédőkkel megegyező In-Mold szerkezetű egyszerre könnyűvé és erőssé teszi. A megerősített, a nap, a szél, illetve becsapódó ágak ellen is hatékonyan védő sild pedig igény szerint könnyen eltávolítható, visszahelyezhető.

A 19 darab nagyméretű szellőzőnyílás bőséges légáramlást biztosít. A sisak szivacsbetétje ugyancsak fejlett típus, segít az izzadság elvezetésében, anyaga gyorsan szárad, természetesen kivehető és mosható. A hívatlan vendégek ellen a tartalék rovarhálós szivacsozás nyújthat hatékony védelmet, ami szintén jól jöhet városi és terep használat közben egyaránt.

A pontos illeszkedésért ennél a modellváltozatnál is mikrometrikus állító rendszer felel, amely a legtöbb fejformához passzol. A fejlett rögzítőrendszernek köszönhetően a City kényelmesen, akár egy kézzel a fejméretre és -formára igazítható. A pántok jó minőségű csatokon keresztül gyorsan személyre szabhatóak, az állpánton pedig tépőzáras szivacsozás védi bőrünket a lobogó pánttól, ami szintén a drágább modellek sajátja szokott lenni. A Gepida City két színben kapható, diszkrét megjelenést biztosítanak, így a kerékpár vagy a ruházat színvilágával könnyen harmonizálható, akár márkafüggetlennek is tekinthető.

JELLEMZŐK:
In-mold technológia
19 darab szellőzőnyílás
Tartalék rovarhálós szivacsozás
Antibakteriális, kivehető, mosható szivacsok
Mikrometrikus állító rendszer
Állítható pántok
Szivacs az állpánton
Fényvisszaverő elemek
Gepida dizájn
2 méretben: S-M és L-XL
Kétféle tetszetős színváltozatban
Tömeg: 280 gramm (S-M méretben)
Ajánlott fogyasztói ár: 11990 Ft.

Végezetül szögezzük le, hogy a kerékpározáshoz a fejvédő használata elengedhetetlen, még hétvégi kiruccanásokra, városi bringázásokra se induljunk nélküle. Tudjuk jól, hogy nem mindenki engedheti meg magának, hogy több tízezer forintot adjon ki erre a fontos kiegészítőre, szerencsére a Gepida két olyan sisakot is kínál, amely alig több, mint 10.000 forintért tanúsítványokkal hitelesített védelmet, kényelmet, egyszerű kezelést, alacsony tömeget, és nem utolsósorban tetszetős megjelenést biztosít. Nyugodtan választhatunk közülük kerékpározási stílusunk és ízlésünk szerint: nem fogunk csalódni sem az általuk biztosított kényelemben, sem a megjelenésben!

További információ a forgalmazó honlapján.
GE10101001B

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo