fbpx

Gepida 2018 újdonságok: e-bike-ok minden fronton

A hazai nagy márkák közül a Gepida már évek óta jelen van Európa legnagyobb kiállításán, a Eurobike-on, ahol minden évben bemutatják, hogy mit várhatunk tőlük a következő évben, ez idén sem volt másképp, a 2017-es kiállításon megtudhattuk, hogy mire számíthatunk tőlük 2018-ban az e-bike-ok terén.

gepida

A magyar ebike piac még nem annyira erős, mint a nyugati országokban, de a Gepida előre gondolkodva és a nyugati piacokra tervezve szinte minden létező szegmensben kínál elektromos rásegítéses kerékpárt, egészen meglepő kategóriákon találhatunk már motort, mint pl. egy tandemen. A magyar gyártó látványosan e-bike specialistává vált az elmúlt években.

gepida

A legújabb mtb-modell az Asgard Pro XT 11 Powertube, amin megfigyelhetőek a Gepida legfrissebb fejlesztései. Az akkumulátort teljesen integrálta a gyártó az alsócsőbe (erre utal a powertube elnevezés), ezzel letisztultabb megjelenést kölcsönözve a kerékpárnak, ezenkívül az alsócső a fejcső mellett meghajlik, ami merevebb vázat eredményez (nem mellesleg a villa válla is jobban elfér). A rásegítést a Bosch Peformance Line CX rendszere biztosítja, a váltást a Shimano XT szett végzi és a nagyobb tömeg miatt a 650B-s kerekeken széles e-bike-okra fejlesztett gumikat találunk.

gepida

Az e-mtb palettán összteleszkópos kerékpárral is találkozhatunk Asgard FS néven, a Pro verzióhoz képest ennél még az akkumulátor nincs teljesen integrálva, de az alsócső hajlítása már megtalálható és szintén a Bosch Performance Line CX motor dolgozik a kerékpárban.

gepida

Az éppen felfutóban lévő fatbike piacra is gondolt a Gepida, az Elemund-ban ötvözte az e-bike-ok előnyeit a fat gumik kényelmével és tapadásával.

gepida

A gyerekeknek sem kell nélkülözniük, ha ebike-ot szeretnének használni terepen, a Gilpil 1000 az ő igényeiket hívatott kielégíteni. Innentől az ifjúságot is bátran vihetjük magunkkal a hegyre, erőnlétük miatt nem fognak lemaradni.

gepida

A legfrissebb kerékpárt a standon csak messziről tudtuk megfigyelni, a Pugio egy kisméretű, elektromos rásegítéses városi kerékpár, amit könnyen lehet szállítani.

gepida

A Cargo kerékpárokon széles körben alkalmazható a motor, hiszen elég nagy súlyt kell megmozgatnunk, kifejezetten jól jön a rásegítés. A Gepida ezt felismerve alkotta meg a Cargo Family névre hallgató kerékpárt, amin elöl-hátul erős csomagtartókat találunk, a váltást a Shimano Nexus rendszerére bízta a gyártó, a rásegítést pedig a Bosch Performance Line motorja végzi. Két akkumulátor biztosítja a kellő mennyiségű energiát, melyek közül az egyik a hátsó csomagtartó alatt, a másik pedig a “nyeregvázcső” rekeszébe illik bele.

gepida

A trekking szegmensben számos elektromos kerékpárt találhatunk a Gepidánál különféle színben, felszereltséggel, látványosan ez a legnagyobb szelete a hazai márka ebike palettájának, ami nem meglepő, hiszen ebben a felhasználási körben van a legnagyobb igény ezekre a kerékpárokra.

gepida

A harmadik legújabb fejlesztés a szintén integrált akkumulátoros Reptila Pro trekking/city kerékpár, amin szinte már észre sem vehető az energiát biztosító egység, csak a hajtómű környékén látható Bosch Performance Line egység mutatja, hogy e-bike-ról van szó. A vázat egyértelműen agyváltóhoz tervezték, ez jól látható, ha az agyváltós papucsokra nézünk a láncvilla legvégén. A lámpák vezetékét is integrálta a Gepida a Reptila Pro-nál, az első lámpa felől futó kábelek mind a váz belsejében futnak.

gepida

Nem csak e-bike-okkal találkozhattunk a standon, hanem néhány hagyományos trekkinget is kiállítottak, hiszen rengeteg ilyen típusú kerékpárral is rendelkezik a magyar márka. Ezenkívül a Gepida egysebességes városi szépsége is volt, a Spesis, ami kitűnő választás lehet azoknak, akik szeretik az egyszerű, de stílusos városi bringákat.

gepida

A Gepida kerékpárunkhoz Gepida kiegészítőket is vehetünk, évről évre folyamatosan növekszik a saját márkás kiegészítők száma, ezenkívül a minőségre is odafigyel a hazai gyártó. Városi és mtb fejvédőt választhatunk többféle színkombinációban, zárból is sokfélét árulnak többféle színben, ezenkívül kapható még nyereg, markolat, kulacstartó, marokszerszám. Táskákból teljes a kollekció, a nyeregtáskán, a váztáskán, a laptop táskán, hátizsákon át minden kapható.

További információkért keresd a forgalmazó honlapját.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo