fbpx

FotoTour: Portrék és nyilatkozatok a 100. Tour de France első hegyi befutójáról

Az AX 3 Domaines hegyi befutója volt az első igazán fontos, úgynevezett GC-nap a 100. Tour de France-on, ami papírforma szerint Chris Froome és a Sky elsöprő sikerét hozta. Lássuk a befutó arcokat Stefano Sirotti kameráján keresztül, s mit gondolnak a vízválasztó 8. etapról:

PIC381145375

Froome a szokásos stílusában, mintha el akarnának törni a csontjai, nagyon haladt, és minden lehetséges másodpercnyi előnyt meg akart ma szerezni.

PIC381166884

“Ez volt az első pszichológiai csata, és megnyertük. Első, második hely a szakaszon, első második hely az összetettben. Tudom, hogy még sok van hátra a Tourból, de most jól fest a helyzet.” – mondta a kenyai-brit a befutó után.

PIC381178918

“Meglepett, hogy ilyen nagy különbségeket sikerült kialakítani az ellenfeleinkkel szemben, de fantasztikus napja volt a csapatnak. Amikor Quintana támadott, nem estünk kétségbe, nem lehet egyedül hazaérni így. Most nagyon jól állunk, de sok van még hátra, például a Ventoux és az Alpe d’Huez, nem értek véget a nagy napok.” – nyilatkozta a másodikként befutó, végig szinte vigyorgó segítő, Richie Porte.

PIC381183218

A Sky-osok után a spanyol Alejandro Valverde volt a legjobb, aki nem elégedetlen: “Amikor Froome támadott, tudtam, hogy saját tempóban menni lesz a legjobb. 190-es pulzussal mentem, ami azt jelenti, hogy nagyon jó formában vagyok, mert nem könnyű ilyen hosszú ideig tartani ezt az értéket.”

PIC381292353

Valverde megmagyarázta Quintana támadását is: “A Pailheres emelkedőjén mondtam Nairónak, hogy induljon meg, mert láttam, hogy nagyon jól mozgott, és rákényszeríti a Sky-t a munkára, meg is mutatta, milyen erős. Sok van még hátra, és nagyon közel vagyunk, még nyerhetünk vagy veszíthetünk is sokat.” A fiatal kolumbiai felvehette a legjobb fiatalnak járó fehér trikót, amit elmondása szerint szeretne Párizsig megtartani.

PIC381318621

Contador talán nem csak magának okozott csalódást, hiába mondta már el korábban is, hogy a harmadik hétre időzíti legjobb formáját. “Egyáltalán nem éreztem jól magam, remélem, hogy csak egy rossz napom volt, és holnap jobban megy majd, de szeretnék köszönetet mondani Roman Kreuzigernek, aki hatalmas munkát végzett értem.” – értékelt a spanyol.

PIC381185871

A Mollema-Ten Dam tandem mondhatni jól haladt, a hollandok kapitánya a befutó után elmondta, kulcsfontosságú volt a kánikulában a frissítés, a folyadékpótlás.

PIC381202388

Joaquim Rodriguez többet várt magától: “Nagyon nehéz szakasz volt, amit a hőség és az erős tempó is fokozott. Csalódott vagyok, mert többet vártam magamtól. Az AX 3 Domaines emelkedőjét jól ismerem, és azt hittem, a győzelemért fogok csatázni, de nem tudtam. A Sky emberei iszonyú erősek, de még optimista vagyok, sok van hátra Párizsig.”

PIC381227915

Cadel Evans is önkritikus: “A legrosszabb napom volt ma a Touron, leszámítva azokat, amikor nem voltam egészséges. Tudtam, hogy nem vagyok a legjobb formában, de nem gondoltam, hogy ilyen távol leszek a legjobbaktól.”

PIC381238370

A sárga trikót eddig viselő dél-afrikai Daryl Impey közel nyolc perc hátrányban, a 35. helyen érkezett ma

PIC381252431

A nap talán legnagyobb negatív meglepetését az amerikai Tejay Van Garderen szolgáltatta, az 56. helyen, 12:15 perc hátránnyal érkezve. Nyilatkozatában egy furcsa edzésmódszert is megemlített: “Egyszerűen megfőttem, letaglózott a meleg. Kicsit furcsállom, mert sokat készültem a kánikulára szaunában, és jól mentem nagy melegben Kaliforniában és San Luis-ban is.”

PIC381273437

A 7. szakaszt uraló Cannondale és Peter Sagan ezúttal pihent, fél óra hátrányban érkezve.

PIC381301229

Dimitrij Muravjevnek (Asztana) nem esett jól az etap, de a hideg ásványvíz annál inkább.

PIC381303698

A kánikulára tervezett ultravékony mez szexi megvilágításban Froome-on. Lányok, hogy tetszik?

PIC381324935

Andy Schleck (Radio Shack-Leopard) ma derekasan küzdött, ez a 21. helyre volt elég 3:34 perc hátránnyal.

 

100. Tour de France: Kikre érdemes figyelni? – a 22 csapat és az esélyesek bemutatása

A 100. Tour de France itinere: a szakaszok részletesen, hegyek, esélyek

A 100. Tour de France – számok, trikók, díjak, statisztikák, érdekességek

Tour de France híreink idén külön rovatban jelennek meg, amely a főoldalról a menüsorból és a jobb oldali képváltóból is elérhető!

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo