fbpx

FotoTour: Küzdelem a hóban a Giro d’Itala-n

A Giro d’Italia-n uralkodó hóhelyzet és a borzalmas körülmények stílszerűen a királyetapon tetőztek, még ha a módosított szintrajz alapján már nem is festett olyan királyinak a 20. szakasz.

A rózsaszínű trikós Vincenzo Nibali azonban megmutatta, hogy inkább róla érdemes beszélni, mint a komolytalanná vált háromhetesről vagy a doppingfüggő Di Luca-ról. Illetve nem is beszélni, mert a képek ezúttal is többet mondanak a szavaknál:

a

A rajt előtt minden kazahok legnagyobb harcosától kapott útravalót Vincenzo

a

A verseny után úgy nyilatkozott Nibali, hogy nem akar beképzeltnek tűnni, de ezen a Girón végig jobb volt kicsit, mint a többiek. Ma pedig le akarta tenni a névjegyét…

a

Az útvonal módosítás ellenére a hegymenet nem egy kerékpárversenyre hasonlított

a

Nibali szerint a titok, hogy a hidegben többet kell enni és jobban kell tudni szenvedni. A bringán 36-29 volt a legkönnyebb áttétel, de legtöbbet a 25-öt nyomta felfelé

a

Az őrült tifosik nem fáztak.

a

Közeledve a csúcshoz egyre romlott a hóhelyzet.

a

Evans hatalmasat küzdött ma, a szakasz utáni közlemény szerint amit mi holtpontnak láttunk, technikai probléma volt, a váltó nem kapcsolt hátul bizonyos fokozatokat, ezért is tűnhetett úgy néha, mintha meg akarna állni az ausztrál lába. (A váltó mechanikus Dura Ace)

a

Nibali a befutó után ezt mondta: “A tegnap történtek után meg akartam mutatni, miről szól valójában a kerékpársport”

a

Bár sikerült már megnyernie a Vueltát, Vincenzo most lépett az igazi nagyok szűk elitjébe

a

A kolumbiaiak óriásit mentek ma is, mondjuk magaslaton felnőve, “gyári” 50-es hemával ez nem meglepő. Ez is mutatja, hogy 2013-ban már nincs azon a szinten csúcsra járatva a mezőny, mint egy évtizeddel korábban. Fabio Duarte (képünkön) Rigoberto Urannal és Carlos Betancurral ért célba Nibali mögött.

a

Rigoberto Uran, Wiggins “helyetteseként” hatalmasat teljesített, összetett második hely – talán Wiggo sem lett volna többre képes idén.

a

Cadel Evans ugyancsak hős! Józan ésszel nem lehetett a verseny előtt a topfavoritok közé sorolni, mégis, ebben a zűrzavaros Giróban meglátta a lehetőséget, és tökéletesen kihasználta, ismét felállhat egy háromhetes dobogójára!

a

Samuel Sanchez megszenvedett, de nem sikerült a Girón a szakaszsiker. A legközelebb a hegyi időfutamon volt hozzá.

a

Nibali és az ezúttal cseppet sem hiányos öltözékben dobogóra álló pódiumlányok

a

Betancur mai teljesítményével végleg megszerezte a legjobb fiatalnak járó fehér trikót!

Fotók: Stefano Sirotti – sirotti.it; Giro d’Italia – https://www.facebook.com/giroditalia

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo