fbpx

Fetter Erik a 4. Strade Bianche versenyére készül

Az év talán legjobban várt egynapos versenye, a 6. Monumentumként emlegetett Strade Bianche lesz március 2-án, szombaton. A Team Polti Kometa magyar kerékpárosa, Fetter Erik már negyedik alkalommal mérettetheti meg magát a toszkán vidéken. Eriknek sok munkája van benne, hogy indulhat ezen a számára különösen fontos versenyen, és úgy érzi, hogy kemény edzéseknek köszönhetően jó formában van, bízik benne, hogy meg tudja mutatni erejét.

Fotó: Maurizio Borserini

A verseny idén is az itáliai gótika egyik fellegvárából, Sienából indul, majd ide is érkezik vissza. A verseny a táj szépsége mellett különleges abból a szempontból is, hogy a kerékpárversenyzők nemcsak aszfalton, hanem fehér, murvás szakaszokkal tarkított szakaszokon is tekernek.

Az egyébként még fiatalnak számító verseny ráadásul megújul idén: a férfiak versenyén az útvonal teljes hossza 184 km-ről 215-re nő, a murvás szakaszok száma pedig 11-ről 15-re emelkedik, így a verseny valószínűleg még keményebb lesz és sokkal látványosabb véghajrára számíthatunk.

Fetter Erik a verseny előtt két nappal utazik a helyszínre, hogy a versenyt megelőző napon még pár órát edzhessen a helyszínen és elmehessen a pályabejárásra is. Ez utóbbi az új szakaszok miatt különösen fontos lesz. Erik kiemelte, hogy a murvás szakaszok miatt nagyon fontos szerepet kap a gumi, a guminyomás és a kerék. A technikusok ilyenkor mindenkinek személyre szabják a guminyomást súlytól és kerékpározási stílustól függően.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo