fbpx

Fejes Gábor Svájcba kapott meghívást

Újabb magyar tehetség készülhet a Svájci Aigle-ben található UCI World Cycling Centre-ben. Szabolcsi Szilvia, Simon Emese, Palotai Gabriella és Lovassy Krisztián után ezúttal Fejes Gábor, a Kommuna.org U23-as versenyzője kapott meghívást egy egyéves edzőtábor erejéig.

Az UCI World Cycling Centre-be olyan országok tehetséges fiatal kerékpárosai kaphatnak meghívást, akik számára odahaza a sikeres nemzetközi szerepléshez szükséges anyagi, tárgyi, szakmai vagy infrastukturális lehetőségek nem adottak. A WCC a magyar versenyző részére a szakmai, tárgyi és infrastrukturális háttér, a kinn tartózkodás idejére a szállás és a teljes ellátás, valamint a szakemberek által megjelölt versenyekre történő kiutazás költségeit fedezi. A Kommuna.org kerekese várhatóan január elején kezdi meg svájci felkészülését.

Fejes Gábor a Pálya OB 4000 méteres egyéni üldöző időfutamában

Fejes Gábor a Pálya OB 4000 méteres egyéni üldöző időfutamában

Fejes Gábor a 2008-as szezonban pályacsúccsal szerezte meg az abszolút első helyet a tarjáni Stop Cukrászda Időfutamon, valamint a Magyar Köztársaság U23-as hegyi- és egyéni időfutam bajnoki címét gyűjtötte be. Emellett elit kategóriában hármas időfutam csapatbajnok lett a Kommuna.org együttesével (Kónya Tamással és Lengyel Gáborral), és pályán bronzérmet szerzett U23-as 4000 méteres állórajtos üldöző időfutamban. Legjelentősebb eredménye azonban – amelyre a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szakemberei is felfigyeltek -, hogy első világversenyén, a 2008-as varesei világbajnokság U23-as egyéni időfutamában 3 perces hátránnyal a 38. helyre érkezett a hatvankét fős mezőnyben.

A WCC-ről bővebben:
http://www.cmc-aigle.ch/F/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo