fbpx

Fejes Gábor első Top Maraton-győzelme a Bükkben – videó

Már megszokhattuk, hogy a többszörös országúti időfutam bajnok Fejes Gábor időről időre feltűnik mountain bike maraton versenyeken, de a Dr. Bátorfi AKTK versenyzője eddig nem aratott komoly sikert, egészen a mai napig, ugyanis a szakág egyik legjobb hazai versenyzője, Blazsó Márton (VKE-Nelson-Specialized) előtt sikerült megnyernie a Bükk Maratont. A hölgyek között Dósa Eszter (Vitalitás SE – Scott – Nutrixxion) volt a leggyorsabb középtávon.

Dósa Eszter

Dósa Eszter

A Felsőtárkány mellől, az Egeres völgyből több mint 1000 bringás vágott neki a három táv – 36-, 58-, 91 km – valamelyikének, megküzdve a rekkenő hőséggel és az ilyenkor lanyhuló koncentrációval. Meg kell említeni, hogy a por, kavicshordalék és nyomvájatok miatt sok helyen csúszós lejtőkön a nyomasztó melegben az átlagosnál is több baleset történt, ugyanakkor jó volt látni, hogy a szervezők megfelelő mentőszolgálatot biztosítottak, és egyéb szempontokból is jó volt az idei rendezvény.

A királykategória 9 órakor rajtolt el, és az első nagykört követően Blazsó Márton érkezett elsőként a rajt-cél területre, Fejes Gábor bő egy perc hátránnyal követte. Mögöttük Búr Zsolt (Alpinbike-Giant- Endura-CsontiCar) egy javíthatatlan hátsókerék-defekt miatt kiesett a játékból. Sajnos a technika ördöge – szintén defekt formájában – Blazsót is utolérte, így Fejes vette át a vezetést, és hiába közeledett a végén Blazsó, nem tudta elvenni a győzelmet a Dr. Bátorfi AKTK versenyzőjétől.

Fejes Gábor

Fejes Gábor

 Sikerült jó formába lendülnöm az utóbbi időben, országúton is jól megy, és most itt is kijött a jó eredmény. Szívesen jövök maratonokra, mert úgy érzem, havi egy mountain bike verseny jó hatással van a teljesítményemre, nem is szeretem elválasztani a szakágakat. Ma nagyon jól ment, sokáig tudtam tartani a lépést Blazsó Marcival felfelé és lefelé is, de az egyik technikás lejtőn végül otthagyott, ott esélyem nem volt vele menni. Onnan nyomtam a saját tempómat, őszintén még azt sem láttam, hogy hol állt defektet szerelni, csak a végén tudatosult bennem, hogy én jövök elöl. – nyilatkozta Fejes a befutót követően.

Letölthető eredménylista: 2013_evsf_bukkmaraton

Fotók: Tirszin János – nutrixxion.hu, teljes galéria: http://foto.nutrixxion.hu/2013/MTB/0804-BukkMaraton/index.html

Videó összefoglaló:

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo