fbpx

Fatbike-kal teljesítik a Vuelta-prológot?!

A Vuelta a Espana, azaz a spanyol kerékpáros körverseny a Giro d’Italia-hoz hasonlóan egy tengerparti csapatidőfutammal kezdődik, de a két pálya között egyelőre nem elhanyagolható különbséget képez az utat beborító homok…

CM12Qy-WgAAnXTR

A dél-spanyolországi (Andalúzia) nyaralóváros térségében, Puerto Banus és Marbella között kijelölt 7,4 kilométeres pályát ma több csapat versenyzői is bejárták, és egyesek viccesen fogták fel a tapasztalt körülményeket, mások viszont nem voltak elragadtatva a látottakkal.

CMxOnolWIAA3Yqm

CMxZ75RWwAAC_gy

Rory Sutherland a Movistarból például azzal élcelődött, hogy időfutambringa helyett majd a fatbike-ján indul el a csapatidőfutamon, de a legtöbben azt kérdezték, miért kell ez???

Az útvonal ugyanis nagy sebességnél komoly kihívásokat rejt magában, például homokos szakaszokon kell átkelni, fából készült tengerparti boardwalk-on, a végén pedig a Sziget Fesztiválról is ismert műanyag járólapok várják a kerekeseket, amivel a homokot fedték el.

Kíváncsian várjuk a versenyt, az Astana kapitánya, Vincenzo Nibali mindenesetre edzett már idén homokos körülmények között, még ha nem is valószínű, hogy ilyen gépet választanak a csapatidőfutamra (már csak azért sem mert szabálytalan lenne):

nibali

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo