fbpx

Fájdalmasan hosszú “sprint” az első brit cyclocross világkupa-futamon – videó

 

Versenyzői és szurkolói oldalról is jól vizsgázott az első brit cyclocross világkupa-futam, melynek utolsó fél körében mindent kiadott magából Kevin Pauwels és csapattársa, Klaas Vantornout.

Cyclocross világkupa, Milton Keynes - Fotó: UCI

Cyclocross világkupa, Milton Keynes – Fotó: UCI

A Londontól északra található Milton Keynes adott otthont a cyclocross világkupa-sorozat 3. fordulójának, ez egyben az első európai kontinensen kívüli állomás is volt. Nagy Britannia így a pályás, országúti és mountain bike vonal után a cyclocrossra is rátette a kezét a legmagasabb szinten.

A pálya Angliához méltóan füves, dombos mezőn lett kijelölve és az időjárás természetesen párás volt, a talaj sáros. Az első körben már volt is kalamajka a csúszós nyomon, aminek a belga bajnok Sven Nys esett áldozatul. Miután nem tudta gyorsan visszatenni a láncot, a mezőny végéről kezdhette meg a felzárkózást…

Az élen a végére a két Sunweb-es, Pauwels és Vantornout maradt az igen aktív francia Francis Mourey-vel, de győzött a túlerő, a belgák leszakították a franciát és ketten meccselhettek a győzelemért. Vantornout tudta, hogy Pauwels gyorsabb sprinten és látványos akciót indított az utolsó fél körben, gyakorlatilag maximumon hajtott a célig, miközben Pauwels próbálta elkapni a szélárnyékát.

Pauwels végül az utolsó pár száz méterre rá tudta tenni a kereket csapattársára, és a befutón könnyedén sprintelte le az erejével teljesen elkészülő Vantornoutot, de ez nem afféle átlátszó küzdelem volt, amikor a csapattárs átadja a helyezést a vk-ponttáblázaton jobban állónak. Ettől függetlenül Pauwels megerősítette előnyét az összetettben, 220 pontja van, Vantornoutnak 185, míg  a Fidea versenyzőinek Corné Van Kessel-nek és Tom Meeusen-nek 163 pontja.

 

Eredmény:

1 Kevin Pauwels (Bel) Sunweb – Napoleon Games Cycling Team 1:03:01
2 Klaas Vantornout (Bel) Sunweb – Napoleon Games Cycling Team 0:00:01
3 Francis Mourey (Fra) FDJ.fr 0:00:16
4 Lars Van Der Haar (Ned) Development Team Giant-Shimano 0:00:19
5 Philipp Walsleben (Ger) BKCP – Powerplus 0:00:43
6 Corné Van Kessel (Nedl) Telenet – Fidea 0:00:58
7 Tom Meeusen (Bel) Telenet – Fidea 0:01:00
8 Sven Nys (Bel) Crelan-AA Drink 0:01:12
9 Bart Aernouts (Bel) Corendon – Kwadro 0:01:32
10 Rob Peeters (Bel) Vastgoedservice – Golden Palace Continental Team 0:01:38

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo