fbpx

Fabio Bordonali az Utensilnord-Ora24.eu csapatáról nyilatkozik

Február 16-án az Utansilnord-Ora24.eu csapata már az olasz országúti szezonnyitón vesz részt, ennek kapcsán a magyar bejegyzésű csapat mögött álló olasz menedzsert, Fabio Bordonalit mutatjuk be olvasóinknak:  

Fabio Bordonali immáron húsz esztendeje tevékenykedik a profi kerékpározás körforgásában. Az egykori kerekes sokat gondolkodott tavaly év végén a folytatáson, hiszen a gazdasági válság hatására már nem tudott ütőképes Pro Kontinentális, azaz másodosztályú sort összerakni.

Fabio Bordonali

„Egyszerűen nem tudtam feladni!” – mondta, s gyakorlatilag ennek köszönhetően jött össze a magyar-olasz kontinentális Utensilnord Ora24.eu sor. Tekintettel a gazdaságra és az itáliai szabályokra, a magyar licence alatt bejegyzett csapat remek lehetőségnek ígérkezik:

„A szokásos szakmai elv alapján fogunk dolgozni, nagyon komoly dolgokra készülünk. Azonban a hétről-hétre tartó körforgás egy sokkal nyugodtabb légteret biztosít majd. Sajnos a kerékpározás jelen pillanatban olyan szinten nem eladható, mint amennyi lehetőséget biztosítana. A 2012-es esztendő egy nagyon nehéz év volt, még azok számára is, akik remek eredményekkel zártak. Gondoljunk csak a Katyusa csapatára, amely nem kapta meg a World Tour licencet, annak ellenére, hogy Joaquim Rodriguez köré egy nagyszerű csapatot építettek. Akkor mondja már meg valaki, hogy a nagy szponzorok mi alapján fektessenek be, ha még a rendszer sem átlátható?” – tette hozzá Bordonali.

Hogy, hogyan jött a lehetőség a magyar-olasz fúzióhoz? „A csapat létrejöttében köszönetet kell mondanunk Piero Pieroninak, aki Ferencnek és nekem is nagyon jó barátom. Lényegében ez a közös kapocs teremtette meg a tárgyalások lehetőségét. Ferenc annak idején remek versenyző volt, többször járt Olaszországban, magas szinten beszéli a nyelvet is, de ami ennél fontosabb, hogy hazájában kiépített egy remek szerkezetet, amire már lehetett építeni. Egyesítettük erőinket és létrehoztunk, véleményem szerint egy jól felépített csapatot. Kettős feladatunk lesz, hisz a magyarok elsősorban a kelet-európai versenyekre fókuszálnak majd, de természetesen megmutatják erejüket Itáliában is.

Stubán Ferenc, Lovassy Krisztián, Kusztor Péter és Fabio Bordonali

A 2012-es év egy kissé csalódást keltő volt, így ebben az évben az elvárások magasak lesznek. A 2013-as az újrakezdés éve, amelyben igyekszünk meghálálni a bizalmat a támogatóinknak. Kiemelném elsősorban Diego Turatot, aki biztosítja számunkra a Bottecchia kerékpárokat és Simone Fraccarot, aki a ruházatunkat készíti. Ezek a támogatók azok, akik visszahozzák a lelkesedést és tüzelnek minket a céljaink elérése érdekében.

A csapat első megmérettetésére két hét múlva, február 16-án kerül sor, az 50. alkalommal megrendezésre kerülő Trofeo Laigueglia-n, Olaszországban. Tavaly a liguriai versenyen Kusztor Péter a 65. helyen zárt a mostanihoz hasonlóan nagyon erős mezőnyben. A 22 meghívott csapat: Ag2r, BMC, Cannondale, FDJ és Lampre-Merida (World Tour), Androni Giocattoli, Bardiani Valvole, Bretagne Sechse, Cofidis, Columbia, Crelan-Euphony, Europcar, MTN Qhubeka, Novo Nordisk, RusVelo és Vini Fanini (Pro Kontinentális), Adria Mobil, Ceramica Flaminia, Leopard Trek, Team Nippo, Utensilnord Ora24.eu és Vorarlberg (Kontinentális).

Guilia De Maio nyomán (tuttoBICI)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo