fbpx

EuroOne-Waberer’s beszámoló a belga VK-ról

A hétvégén rendezték az idei év második olimpiai krossz világkupáját, ezúttal a belgiumi Houffalize-ben. Az EuroOne-Waberer’s olimpiai kvótafutói is részt vettek a világ legjobbjait felsorakoztató versenyen.

Az U23-asok rajtját szombaton rendezték, ahol Juhász Zsolt a 33. helyet szerezte meg.

„Jobb verseny volt, mint amire számítottam. A rajtom olyanra sikerült, amilyet elterveztem, jól tudtam haladni, a meredek emelkedőkön is tudtam tartani a lépést az elejével. Nem volt technikás pálya, de az utolsó két körben azért nehezítette a versenyzést az a kis eső, ami esett. Sajnos abban a két körben nem tudtam többet kihozni magamból, így lecsúsztam a pontról. Az előző két versenyhez képest örülök a 33. helyemnek. Próbálok maximálisan felkészülni az elkövetkező két világkupára, úgy érzem nincs messze az élmezőny.”

Mountain bike világkupa, Houffalize

Az elit futamra vasárnap került sor, ahol Julien Absalon győzelmével megmutatta, igenis számolni kell vele Londonban.  A győztes francia mögött 12:06 perces hátránnyal Parti András a 93. helyen haladt át a célvonalon.

„Egész héten nagyon hideg volt, de a mi versenyünk napjára lett a leghidegebb. Konkrétan 5 fokig hűlt a levegő, felhős időben, széllel. A hőérzet kb. 1-2 fok volt, tisztára, mint télen. A rajt elég trükkös volt, kb. 200 méter sík aszfalt után nekirontottunk egy iszonyú meredek emelkedőnek, ahol tudtam, hogy az első 10-20 versenyzőn kívül senki nem fog feltekerni.  Ez így is lett, a start után az emelkedőn azonnal le is kellett szállni. Eléggé nagy volt a káosz, mindenki próbált mindenütt előzni, mivel sok helyen elég szűk volt a pálya. Sokszor még később is bedugult a mezőny, mivel olyan sokan voltunk. A startkör után 87. majd egy körrel később 79. voltam, úgy éreztem, hogy aránylag jól haladok, bíztam benne, hogy be tudom még küzdeni magam a top 60-ba. Sajnos a 3. körben felfelé szétvágta egy kő a gumim futófelületét, de csak szisszent párat, majd megfogta a „No Flats” tej. Azt hittem, hogy ezzel megúsztam, el is mentem a depó mellett, de amint elindultam lefelé, megint szisszent párat, amitől már kezdtem érezni, hogy túl alacsony a nyomás és óvatosabbra vettem a figurát. Ez alatt persze kezdtem visszacsúszni, illetve a kerékcsere alatt is elmentek mellettem rengetegen. Gyakorlatilag visszaállni is alig tudtam, mert olyan tömött sorokban jöttek a versenyzők. Megpróbáltam összekapni magam, de ekkor a 100. hely környékéről már nem sok esélyem, illetve időm maradt felérni a legjobb 60-ba. Még küzdöttem kicsit a helyezésekért, de itt is olyan harc volt minden pozícióért, mintha a dobogóért mennénk. A végén néhányan sprintre jöttünk, de én voltam leghátul, már nem tudtam előrébb kerülni, végül a 93. helyen végeztem.

Mountain bike világkupa, Houffalize

Ez nem az a helyezés, amire vágytam, valahogy a világkupákon idén eddig nincs szerencsém. Most már nagyon szeretnék bizonyítani, leginkább magamnak, hogy ott a helyem legalább a top 60-ban. Legközelebb május 13-án lesz erre lehetőségem a követező világkupán, Nove Mestoban, ami közel van hozzánk, szóval érdemes lesz kilátogatni! Tavaly szerintem az év legjobb olimpiai-krossz világkupája volt. Addig azért lesz más versenyem is, de most egy hétvége kimarad, majd ismét folytatódik a küzdelem az Olimpiáért!”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo