fbpx

Eurobike 2010 – Vaude: high-tech kerékpáros kiegészítők

Az Eurobike kiállításon természetesen nem csak maguk a kerékpárok kerülnek bemutatásra, hanem mindenféle kiegészítőkkel is jelen vannak a cégek, a ruházatnak és egyéb kiegészítőknek egy külön pavilon is jutott. Azt kell mondjam, ezen a téren éppúgy kitesznek magukért a gyártók, mint a kerékpároknál. A technikai fejlesztésben egyik élenjáró cég a német Vaude, így most az ő kínálatukból szemezgetek egy kicsit.

Eurobike 2010: Vaude

Eurobike 2010: Vaude

Az Aqua táskacsalád kifejezetten vízálló táskákat takar, megtaláljuk köztük a kormányra, valamint a csomagtartóra rögzíthető verziókat egyaránt. Míg az Aqua Frontot kifejezetten az első villán rögzülő csomagtartókra tervezték, addig az Aqua Back a hátsó csomagtartóra való. Több színben is készülnek, és a Vaude az általuk felvállalt és lépten-nyomon hirdetett környezettudatosságot szem előtt tartva teljesen PVC-mentes konstrukciót hozott össze.

Eurobike 2010: Vaude

Eurobike 2010: Vaude

A Vaude túrázókörökben jól ismert ezekről a táskáiról. Ezen a bringán aztán tobzódnak a spéci megbízhatóságra fejlesztett Aqua túratáskák, élőben prezentálva azok használatát. És hogy nemcsak egy egyszeri kiállítási installációról van szó, azt jól mutatja, hogy a képen látható géppel egy Himalája expedíciót teljesítettek.

Eurobike 2010: Vaude

Eurobike 2010: Vaude

A Tracer hátizsákok többféle színben és űrtartalmú (12-től 28 literesig) verzióban érhetők el, és elsőre egyszerű, nagyon pofás és praktikus hátravalóknak tűnnek, de ha alaposabban megvizsgáljuk őket, rájövünk, hogy ennél jóval többről van szó: a trükkös Ergo-Fit hátrendszert rejtik magukban.

Eurobike 2010: Vaude

Eurobike 2010: Vaude

Az Ergo-Fit egy olyan megoldás, amely lehetővé teszi a zsák hátrészének hosszbeli állítását, vele együtt a haspánt magassága is változik, így mind kisebb, mind magasabb emberek egyaránt kényelmesen hordhatják. A hátrész emellett jól is szelőzik a légáteresztő szivacsozást tartalmazó Ergo-Vent kialakításnak köszönhetően. Ez itt a képen a Tracer 16, az amúgy most nagyon divatosnak látszó, számos kerékpáron és kiegészítőn is felbukkanó élénkzöld színben.

Eurobike 2010: Vaude

Eurobike 2010: Vaude

A Vaude a visszafogottabb stílust kedvelő, a kerékpárt jellemzően városban, akár a munkába járásra használó vásárlókra is gondolt. Nekik készült a határozottan elegánsabb megjelenésű Augsburg sorozat. Ez szintén csomagtartóra és kormányra rögzíthető táskákat takar, melyek szintén vízhatlanok és PVC-mentesek.

Eurobike 2010: Vaude

Eurobike 2010: Vaude

Ebben az esetben találhatunk valami kis trükkös megoldást: a QMR rögzítési rendszer egy-egy pár csatos rendszer segítségével stabilan rögzíti a táskát a csomagtartón, ám a táska fogantyúját megemelve az ügyes kis mechanika automatikusan oldja a rögzítést. Emellett szélességi értelemben és szögben is állítható, hogy mindenféle csomagtartóval kompatibilis legyen. A szett a megoldásainak és designjának elismeréseként Eurobike Awardban is részesült.

Eurobike 2010: Vaude

Eurobike 2010: Vaude

A Vaude – bár nálunk kevésbé közismert – kerékpáros cipők terén is eléggé otthon van. Ennek ékes bizonyítéka új csúcsmodelljük, a Placid RC. Megjelenésére a „visszafogottan is dögös” kifejezéssel tudnék élni. Határozottan masszív benyomást kelt, 1 csat és 2 tépőzár biztosítja a stabil záródást, az egész cipőt körülölelő „Power cage” erősítés pedig a felsőrész tartását.

Eurobike 2010: Vaude

Eurobike 2010: Vaude

Érdekessége a cipőnek, hogy nem kaptak helyet a talpán betekerhető stoplik, hanem a cipő orrán lévő két határozottabb kapaszkodó bütyök hivatott betölteni azok szerepét. A járás benne így mindenképpen egyszerűbb. A tervezésekor kiemelt szerepe volt a jó szellőzésnek, így elég sok hálós betét kapott helyet a felsőrészen. Kifejezetten MTB versenyzésre ajánlja a gyártó.

A Vaude termékek hazai forgalmazója a Gránit Design Kft.; http://www.granit.co.hu/

Szöveg és fotó: gg

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo