fbpx

Erdélyi Eszter többnapos versenyeken is dobogón

Az egyik leglátványosabb MTB maratonnak tartják a Sani2C versenyt, amely az afrikai kontinens különösen látványos részein vezet keresztül 3 napon át. Ezen a versenyen nem a táv, hanem a pálya igazán nehéz, 3 nap alatt kb. 300 km-t kell leküzdeniük a versenyzőknek, de a legkülönbözőbb terepeken. Az idei verseny látványos magyar sikert hozott: Erdélyi Eszter szoros versenyben szerezte meg az ezüstérmet.

A pálya illetve a szervezés sokak szerint a világon az egyik legjobb, nem véletlen, hogy a versenyre pillanatok alatt elkelnek a nevezési lehetőségek, pedig mind a technikát, mind a versenyzőket igénybe vevő pálya olyan meglepetéseket is tartogat, amire a profik sem tudnak felkészülni. Ez pedig sokakat visszatart. Szélsőséges időjárás, a sivatagtól, a kősivatagon át a mocsáron keresztül a megáradt folyók árteréig számos felejthetetlen akadályt kell legyőzni a résztvevőknek. Idén a mezőnyben közel 3000 sportoló állt rajthoz.

Erdelyi_Eszter_01

Eszter így mesélt a versenyről: „A szervezők hihetetlenek… hisz minden egyes helyszínen 750 sátrat kell telepíteni, elegendő ételt kell nyújtani… nem is értem hogyan csinálják, hiszen minden gond nélkül ment… a maradék 50 km maga volt a mennyország… imádom a technikás utakat… meg is nyertük a szakaszt és sikerült a vezetést átvennünk. 5 perccel vezettünk!”

Eszter a nyári szezont Európában és Magyarországon versenyezve tölti el, számos MTB versenyen indul, köztük a júniusi Balaton Bike Fest is kiemelt szerepet játszik, ahol a maratonverseny mellett a X2S tereptriatlon versenyen is részt vesz vendégként.

Forrás: terepsport.hu
Fotók: Team Jeep

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo