fbpx

Elrajtolt az XCU MTB Series Marcaliban

Bulinak indult, csatákat hozott: elrajtolt az XCU MTB Series mezőnye a 10 órás Marcali MTB versenyen.

Eső és csúszós pálya várta a Marcali Városi Fürdőbe látogató bringásokat, akik nem fürödni jöttek. A több mint 40 csapat 8:45-kor rajtolt el dr. Sütő László polgármester sípszójára. Az idén összeállt mountain bike sorozat első állomásán több versenyzőt megviccelt a csúszós fű, így az 1962 méteres körpályát először csak a jégen gyakrabban bringázók élvezték. A versenyzők fohásza hamar meghallgatásra talált az égieknél, mert az első óra végén száradni kezdett a pálya és igazi pormentes arénában küzdöttek tovább a bringások.

Kaklac net

Az egyéni versenyben Kakas Laci, Pósfalvi Tamás és Szabó Zsolti hajtotta, űzte egymást váltott vezetéssel. Pósfalvi ellépett a többiektől, de Kakas Laci (Focus Team Hungary) rutinosan, erejét jól beosztva átvette a vezetést és a végéig meg is őrizte. Végül 102 kört teljesített, ami több mint 200 km.

A hölgyeknél egy kérdés volt: mennyi kört tud megtenni a legeredményesebb hölgyversenyző Chovanyecz Emese? Karácsony Ildikó és Felföldi Viki előtt 170 km-t tekert Emese, a ZKSE versenyzőnője.

Emes net

Az abszolútban meglepetésre a SEVEN HILLS MTB SC duója (Takács István, Naszódi Zsolt) azaz páros csapata 108 kört, vagyis majdnem 212 km-t tekert. És hogy a Seven Hills i-jére feltegyék a pontot, a leggyorsabb kört is behúzta a duóból Naszódi Zsolt 4:59:00

Kövessétek a sorozatot a hivatalos facebook-oldalon: XCU MTB Series

A végleges eredménylistát itt találod.

Az esemény képeit a szervezők folyamatosan feltöltik ide.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo