fbpx

Először Magyarországon: XCC verseny a Mátrában

Magyarországon a McDonald’s BringaMánia Fesztiválon mutatkozik be először a rövidpályás mountain bike verseny, az XCC. Az augusztus végi fesztivál első napján, szombaton, a nemzetközi Mountain Bike Magyar Nagydíjon bizonyíthatnak a résztvevők.

A verseny nem egészen 2 km hosszú körpályájának nyomvonala végig az Oxygén Adrenalin Park területén halad – így a nézők, szurkolók a teljes versenyt nyomon követhetik. Ráadásul a park fölött átívelő 200 méteres függőhídról a pálya fele belátható. A profi pálya nyomvonalán vannak teljesen sík, gyors szakaszok és izgalmas részek; áthaladás három rövid fahídon, a mesterséges tavak felett, rövid de kemény emelkedőn, és egy lejtőn egy olyan úton, amit korábban quad-pályának terveztek, de a quadok nem tudnak vele megbirkózni. A bringások viszont annál inkább! A célkapu ugyanott lesz, ahol a vasárnapi Mátra Maraton befutója.

kelemen_dobai

Kelemen Árpád és Dobai Róbert

 

A nemzetközi versenyre a felnőtt férfiaknál a magyarok mellett szlovák, lengyel, cseh, osztrák, román és ukrán versenyzők indulására számítanak a szervezők. Már a nevezettek között van a romániai NoMad Merida CST két sikeres ridere: az U23-as román maraton bajnok Dobai J. Róbert és a Mátra Maraton tavalyi, hosszú táv felnőtt férfi kategóriájának 3. helyezettje, Kelemen Árpád. Mindketten indulnak a másnapi Mátra Maraton hosszútávján is. A szlovák CK Banská Bystrica csapat is képviselteti magát a Nagydíjon: elit férfi kategóriában Martin Haring, míg elit nő kategóriában Zuzana Vojtasova indul majd.

Könnyített pálya amatőröknek

A Mountain Bike Magyar Nagydíj része a Cross Country Challenge sorozatnak is. Ahogy a sorozat többi állomásán, így itt is különös figyelmet fordítanak a szervezők az amatőrökre, azokra, akik most ismerkednek ezzel a sportággal. Minden amatőr kategóriában, valamint az U15-ös fiúk és lányok részére úgy jelölték ki a pályát, hogy abból hiányzik a pálya legnehezebb emelkedője és a legveszélyesebb lejtője. Így azok a sportolók is bátran elindulhatnak, akik a másnapi maratonon a rövidtávot választják, vagy először indulnak cross-country versenyen.

A versenyre augusztus 28-ig lehet regisztrálni a szervező Vuelta Sportiroda honlapján. Személyes nevezésre augusztus 29-ig a Vuelta Sportirodában, vagy augusztus 31-én, a helyszínen lesz lehetőség.

További nevezési és versenyinformációk a www.vuelta.hu/bmf oldalon olvashatók.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo