fbpx

Eldőlt a Tour de France szabadkártyák sorsa, előnyben a franciák…

tour-de-france-logo-on-france-flag_1920x1080_746-hdHasonlóan a Giro d’Italia meghívóinak kiosztásához, a francia körversenyt szervező ASO-nál is lejtett a hazai pálya, amikor eldöntötték, hogy melyik négy Pro Continental csapatot hívják meg a július 5. és július 27. között sorra kerülő Tour de France-ra.

Ahogy az RCS ki is nyilvánította a Giro szabadkártyák elosztásánál, hogy a hazai csapatoknak kedveztek, így az ASO is meghívta a másodosztályú gárdák közül a francia Cofidis és a Bretagne gárdáját, lehetőséget biztosítva, hogy megmutassák magukat óriási nyilvánosság előtt.

Rajtuk kívül a Pro Continental szinten is csak tavaly debütáló svájci IAM Cycling kapott szabadkártyát, elsősorban a 2014-re leigazolt francia közönségkedvencnek, Sylvain Chavanel-nek köszönhetően, aki többszörös szakaszgyőztes, és a Tour de France sárga trikóját is viselte már.

Végül de nem utolsósorban a német Netapp Endura méretheti meg magát a világ legnagyobb kerékpáros körversenyén. Aki kevésbé ismerné a csapatot, talán Leopold König Vueltán bemutatott teljesítményére hívnánk fel a figyelmet, és a cseh fiú nemrég nyilatkozta is, hogy nagy álma meccselni egy jó összetett helyezésért a Touron. Most adott a lehetőség.

A Tour de France-on induló csapatok (4 Pro Continental, 18 WorldTour):

Bretagne – Seche Environnement (Fra)
Cofidis (Fra)
IAM Cycling (Sui)
Team Netapp – Endura (Ger)

AG2R La Mondiale (Fra)
Astana Pro Team (Kaz)
Belkin – Pro Cycling Team (Ned)
BMC Racing Team (USA)
Cannondale Pro Cycling (Ita)
FDJ.fr (Fra)
Garmin Sharp (USA)
Katusha Team (Rus)
Lampre-Merida (Ita)
Lotto Belisol (Bel)
Movistar Team (Esp)
Omega Pharma – Quick Step Cycling Team (Bel)
ORICA – Green Edge (Aus)
Team Europcar (Fra)
Team Giant – Shimano (Ned)
Team Sky (Gbr)
Tinkoff Saxo (Den)
Trek Factory Racing (USA)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo