fbpx

Egykerekű villanybicikli az új divat Bécsben

A roller már a múlté, az egykerekű villanybicikli az új sláger az osztrák fővárosban. Egy feltöltéssel 20 kilométert bír és akár 16 km/h-ás sebességre is képes.

Egykereku_Foto_CityWheel

Új divat hódít a bécsi járdákon: az egykerekű villanybicikli. Az új közlekedési alkalmatosság úgy néz ki, mintha egy vastagabb keréktárcsára pedálokat szereltek volna, irányítani pedig az alsó lábszárral kell. Fékezni a sarok, elindítani a lábfej lenyomásával lehet.

Egykereku_Foto_CityWheel_2A city-wheelre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a gördeszkára – vagyis csak járdán és gyalogúton lehet használni – noha akár 16 km/h-ás sebességre is képes. Egy feltöltéssel akár 20 kilométert is meg lehet tenni vele, „padlógáznál” pedig két órát bír az akku. A teljesen hagyományos módon tölthető elektromos egykerekűnek jelenleg két modellje kapható Bécsben 1.450 illetve 1.899 euróért.

A city-wheel használata igényel ugyan egy kis gyakorlást, de a jó egyensúlyérzékkel megáldottak kétszer fél óra után már nyeregbe is pattanhatnak, a bizonytalanok pedig pótkerekekkel is felszerelhetik. Főleg a leszállás igényel némi jártasságot, mert a szerkezet néhány métert még tovább gurul, ha leugranak róla, majd tesz egy kanyart és eldől.

A villany-egykerekűt bármilyen időjárásnál és mindenféle talajon lehet használni, az ügyesebbek pedig akrobatikus mutatványokra és lépcsőzésre is képesek vele. A bukósisak és a térdvédő viszont nem árt.

Bécs, 2013. 08. 13. (Compress)

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo