fbpx

Dubaji Körverseny: Túl a második napon

A Dubai Women’s Tour 2. napja hazai győzelmet hozott, a sprinthajrán a Team UAE versenyzője Samah Khaled volt a legjobb, mellyel nem csak a szakaszgyőzelmet szerezte meg, hanem az összetettben is az élre került. A magyar Pannonia Regional Team versenyzői időhátrány nélkül teljesítették a szakaszt és a 9. helyről várják a folytatást.

Szabó Adrienn, Temela Eszter, Hideg Nóra, Jordán Dorka

A Dubaji Körverseny 2. szakaszán 106 km és hőség várt a versenyzőkre. Az előző naphoz hasonlóan a teljesen sík pályán tartós szökés nem tudott kialakulni, ezért mezőnyhajrá döntött a szakaszgyőzelem sorsáról, melyet a jordán Samah Khaled nyert, első helyre váltva az előző napi harmadikat, a második helyen Lucy Van Der Haar (Hitec Products – Birk Sports) ért célba, a harmadik helyet pedig Kim De Baat (Team Ciclotel) szerezte meg.
A Pannonia Regional Team versenyzői közül Szabó Adrienn a 38., Temela Eszter a 46., Hideg Nóra a 77., Jordán Dorka a 91. helyen ért célba, míg Doltcini Van Eyck csapatában versenyző Szabó Zsófia a 34. helyet szerezte meg.

Rajt előtti hűtés, jégkockák a nyakba

A Pannonia Regional Team csapatvezetője ismét részletesen beszámolt a történtekről:
“Szerencsére a hőmérséklet 1-2 fokkal alacsonyabb volt, mint előző nap, plusz sok jéggel is készültünk, hogy a versenyzők ne melegedjenek túl könnyen, így mindenki többé-kevésbé problémamentesen tudta teljesíteni a szakaszt. Egyedül Jordán Dorkának volt peche, hogy 2,5 km-rel a cél előtt defektet kapott, de mivel az utolsó 3 km-en történt ezért azonos időt kapott a mezőnnyel.
Látszott, hogy az előző napi hőség megütötte a mezőny nagy részét, mert nem volt óriási tempó, csak a részhajrákat és a szakasz végét húzták meg a lányok. Gyors sprinter híján mi egyikben sem voltunk érintettek, így mára csak annyi volt a feladat, hogy érkezzenek meg a mezőnnyel, ami sikerült is.

Hideg Nóri

A szerdai szakasz viszont már nehezebb lesz, több emelkedőt meg fog mászni a mezőny és hegyibefutóval fog végződni az etap. Itt már valószínűleg nem azonos idővel fognak érkezni a versenyzők, hanem lesznek különbségek és el fog dőlni az összetett győzelem sorsa. Alapvetően bizakodó vagyok, a versenyzőink többsége többnyire a dombos szakaszokon jó, ezért úgy érzem, hogy jól fog sikerülni a király szakasz. Itt persze nem arra gondolok, hogy meg fogjuk nyerni a szakaszt, de ha nem lesznek problémák akkor akár a csapatösszetettben is előrébb jöhetünk a 9. helyről. “

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo