fbpx

Drótkötél a visegrádi erdőben – nincs veszélyhelyzet!

Nem őrült garázdálkodik az erdőben – derül ki a Pilisi Parkerdő Zrt. közleményéből. Az erdészet munkatársai felderítették a hegylakok.hu oldalon közzétett fenyegetés valóságtartalmát.

IMG_1200

Az alábbi közleményből kiderül miért találtak kifeszített drótkötelet a Visegrádi-hegységben:

A hegylakok.hu oldalhoz április 7-én érkezett egy olvasó által beküldött fotó, ami a Vadálló-kövek közelében kanyargó turistaúton, körülbelül fejmagasságban lógó drótkötelet ábrázolt. A bikemag.hu online biciklis magazin április 8-án átvette a fotót és „Ismét őrült garázdálkodik a visegrádi erdőben!” címmel figyelmeztetést közölt, amiben szándékos cselekedetként, egy vélt környezetvédő aktivista számlájára írta mindezt, aki a feltételezés szerint a turistaúton futó kerékpáros, esetleg terepmotoros forgalmat akarta ezen a módon akadályozni.

A Pilisi Parkerdő Zrt. Pilismaróti Erdészetének munkatársaihoz április 9-én jutott el ez a hír, ezt követően a szakemberek azonnal kimentek a helyszínre, hogy szemrevételezzék a helyzetet. A helyszíni szemle alapján az erdészek mindenkit megnyugtatnak: nem szándékos károkozás történt, és a veszélyhelyzetet megszüntették.

A problémát egy az erdészet által telepített, az állatok távoltartására szolgáló, használaton kívüli kisfeszültségű villanypásztor távvezetéke okozta, aminek kiszakadt a két, fára erősített szigetelője, így a turistaút fölött elvezetett távvezeték a képen látható módon fejmagasságig ereszkedett. A Pilismaróti Erdészet munkatársai eltávolították a szóban forgó, sérült vezetékrészt, így a veszélyforrás megszűnt.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo