fbpx

Doppinggyanús esettel kezdődött a Vuelta a Espana

Theo Bos (Fotó: Stefano Sirotti - sirotti.it)

Theo Bos (Fotó: Stefano Sirotti – sirotti.it)

Az egykori pályás sprint-világbajnokot, a holland Theo Bos-t (Belkin) túl alacsony kortizon-szintje miatt küldték haza a Vuelta a Espana-ról még a verseny megkezdése előtt.

Bos tegnap még részt vett a csapatbemutatón, ma azonban e-mailben értesítette a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI), hogy a kötelező orvosi vizsgálaton túl alacsony kortizon-szintet mutattak ki nála.

Az UCI szabályai szerint ettől még indulhatna a versenyen, de csapata, a Belkin tagja a Hiteles Kerékpársportért Mozgalomnak (MPCC), és ennek a szervezetnek a kódexe szerint nem versenyezhet. A Belkin haza is küldte 30 éves sprinterét, közleményük szerint Bos „nincs versenyzésre alkalmas állapotban”.

Bos 2013-ban hat szakaszgyőzelmet aratott, a Volta a Algarve, a Tour de Langkawi (2), a Critérium Internacional, a Tour of Norway és a Ster ZLM Toer versenyeken. A Belkin sorát így nyolcan, Graeme Brown, Stef Clement, Laurens Ten Dam, Robert Wagner, Juanma Gárate, Bauke Mollema, Luis León Sánchez és David Tanner alkotják majd.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo