fbpx

Di Luca vérlázító nyilatkozata a doppingról

Az „olasz oldschool”-t képviselő Danilo Di Luca, aki a tavalyi Giro d’Italia előtt harmadszor bukott meg doppingolással, súlyos vádakkal illette versenyzőtársait egy olasz televíziós interjúban, az Italia 1 csatorna adásában…

Danilo Di Luca

Danilo Di Luca a tavalyi Girón

„A Giro d’Italia-n lehetetlen az első 10-ben végezni dopping nélkül, és a 200 fős mezőny 90%-a doppingol is. Akik nem, csak azért nem, mert nem érdekli őket a Girón elért eredmény, más versenyekre készülnek. A régi időkhöz képest, amikor például az 1990-es évek végén a Festina, vagy a U. S. Postal berkein belül csapatszinten folyt a doppingolás, most jóval diszkrétebben csinálják a versenyzők, bár orvosi felügyelettel, de saját maguk szerzik be a doppingszereket.”

Elcsépelt lenne azt mondani a 38 éves veterán nyilatkozatára, hogy mindenki magából indul ki, de mégis jól szemlélteti a múltban ragadt „kövületek” gondolkodását. Az ilyen versenyzők és ex-versenyzők rengeteget ártanak továbbra is saját sportáguknak, amely a legszigorúbb kontrollnak köszönhetően napjainkra sokat tisztult más „doppingerős” profi sportágakhoz képest.

A Di Luca-hoz hasonlók még mindig sajnos abban hisznek – és sajnos ezt hirdetik, és hirdethetik is – hogy mindenki hasonlóan “tele van”, mint ők a maguk idejében, mert sohasem versenyeztek más metódus alapján. Nem látják, illetve nem akarják látni a jelentős változásokat, inkább önigazolást keresnek, ezzel mentve fel saját magukat…

Azon túl, hogy nyilván nem jelenthetjük ki, hogy napjainkban doppingmentes a kerékpársport, az ilyen nyilatkozatok semmi másra nem jók, csak a gödör mélyítésére, ezért is igyekeztünk a fenti pár sorral ellentartani Di Luca kijelentésének.

Kiegészítés:

Di Luca kijelentéseire válaszul az olasz profi kerékpárosok szakszervezete bepereli Danilo Di Lucát hitelrontásért a kerékpársporttal szemben, amit a televíziós interjúban tett kijelentéseivel és a többszörös visszaesőként elkövetett doppingvétségeivel idézett elő.

A versenyzőtársak pedig így nyilatkoztak:

Vincenzo Nibali szerint Di Lucának megbomlott az agya, Joaquim Rodriguez nem akarja az idejét vesztegetni valakire, „akiről mindannyian tudjuk, hogyan versenyzett egész pályafutása során”, inkább azt sajnálja, hogy “egy ilyen ember egyáltalán publicitást kaphat”. Az olasz versenyzők közül Damiano Caruso és Domenico Pozzovivo is felemelte szavát, mindketten hozzátéve, hogy szerintük jelen pillanatban a mezőny 99%-a tisztán versenyez.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo