fbpx

Di Luca EPO-pozitív, avagy a „Gyilkos” utolsó ámokfutása

A 2007-es győztes, Danilo Di Luca egyvalamit elért a 96. Giro d’Italia-n, a profi kerékpározást olyan fórumokon is a figyelem középpontjába rántotta, ahol egyébként nem hír, hogy a sportág második legfontosabb eseménye zajlik éppen… Di Luca EPO-pozitív.

Danilo Di Luca

Danilo Di Luca

A „Gyilkos” idén áprilisban tért vissza a profi kerékpározásba több doppingüggyel és letöltött büntetéssel a háta mögött, nem véletlen, hogy pont Scinto csapatába, a Vini Fantini-be igazolt, miután az Acqua & Sapone megszűnt 2013-ra. Ámokfutása pedig még a sportág kulisszái mögé kevésbé látók számára is feltűnő volt.

Első versenyén, április 27-én a GP Larciano-n végig mozgatta a mezőnyt, csapattársait segítve, és így is top 10-ben végzett, majd másnap, a Giro di Toscana viadalon már az ötödik helyig jutott. A Giro d’Italia-n a Vini Fantini meglepően jó időt hajtott már a csapatidőfutamon, a szakaszokon pedig több csapattársával együtt folyamatosan akcióban volt, napról-napra.

Di Luca egy április 29-én végrehajtott, versenyen kívüli teszten dőlt meg, egy nappal a két olasz egynapos után, ahol debütált. A Giróról természetesen kizárták, 37 évesen, visszaesőként ez az ügy pályafutása végét jelenti. Vannak, akik nem változnak, illetve nem képesek változtatni. Ami azonban nagyobb baj, hogy sokan vannak, akik Di Luca, Ricco és társaik alapján ítélik meg a kerékpársportot, és még többen, akik csak ilyenkor hallanak róla: „a Giro-győztes EPO-pozitív”.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo