fbpx

Dér Zsolt UCI-pontokat szerzett Horvátországban, Kuszti nagyot bukott

Egy héten belül másodszor szerzett UCI-pontokat az Utensilnord-Ora24.eu csapata, Lovassy Krisztián ötödik helye után (Trofej Umag) a mai napon Dér Zsolt volt eredményes a horvátországi Porec Trophy 1.2 kategóriás kerékpárversenyen, a nyolcadik helyet megszerezve a sprinten.

Dér Zsolt

Dér Zsolt

A 146 kilométeres Europe Tour viadalon Porec körül hét kört kellett teljesíteni, körönként két 70 méter szintkülönbségű mászással. A közel kétszáz fős mezőnyben Az Adria Mobil, az Asztana és a Leopard-Trek fiókcsapatok, valamint a Christina Watches is ott volt.

A győzelmet az Adriából szerezte meg a szlovén Matej Mugerli, miután az osztrák Riccardo Zoidl-lal egy sikeres szökés végén hazaértek. A főmezőny sprintre érkezett, ahol Dér Zsolt a hatodik legjobb volt, ezzel a nyolcadik helyen végzett és 3 UCI-pontot szerzett.

Sajnos magyar szempontból kevésbé örömteli dolog is történt, ami kiderül Lovassy Krisztián beszámolójából:

A szökevények a céltól kb. 10 km-re lószóltak be és végül 12 másodperc előnnyel értek be. Az üldözés közben Kuszti éppen engem vitt előre a sprintre, amikor 4 kilométerre a vége előtt elfeküdtek előttünk, és Kuszti nagyot esett. Több helyen lehorzsolta magát, és a bal combját keményen beütötte. Én épphogy nem keveredtem a bukásba, de annyira visszacsúsztam a mezőnyben, hogy nem volt már esélyem szép eredmény elérésére. Azért nagy nehezen visszaküzdöttem magam egyedül, olyan 2 kilométerrel a vége előtt összeszedtem Zsoltot, pozícióba hoztam az utolsó 300 méterig, és ott kiborítottam.

Eredmény:

1. Matej Mugerli (Adria Mobil) 3h25’30”
2. Riccardo Zoidl (Gourmetfein-Simplon) + 3″
3. Marco Benfatto (Astana continental) + 09″
4. Enrico Rossi (Meridiana Kamen)
5. Luke Roberts (Stölting)
6. Daniele Aldegheri (Christina Watches)
7. Jan Nikolas Droste (Team Heizomat)
8. Zsolt Der (Utensilnord)
9. Alexander Grad (Teram Heizomat)
10. Oscar Landa (Oster-Hus Ridley)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo