fbpx

Darázstámadás a 10 órás versenyen, négyen kórházban – videó

Négy ember került kórházba ma délelőtt a Holdfényliget – 10 órás mountain bike versenyről, ahol tíznél több embert szúrt meg egy darázsraj…

 

A harmadik alkalommal megrendezett 10 órás kerékpárverseny néhány versenyzője indult terepbejárásra a start előtt a gyöngyösfalui Holdfényligetben. A pálya legtávolabbi pontjánál darázsraj támadt a versenyzőkre és tíznél több embert szúrtak meg a rovarok. Egyikőjük súlyos állapotba került. Bár tudta, hogy allergiás a darázscsípésre, de nem volt nála gyógyszer.

Darázstámadás után – videó:

A mentők négy embert szállítottak kórházba, további hetet a helyszínen láttak el. Videónk elején az egyik versenyző, Ringelhann Fanni még a kórház folyosóján meséli el, ő hogyan élte meg a lódarazsak támadását. 3:56-tól Venyegei Szabolcs mentőtiszt elemzi a mentők által tapasztaltakat, majd 4:48-tól Szőnye Péter, a Holdfényliget ügyvezetője beszél arról, mi történt a verseny előtt és alatt.
A verseny egy órás csúszással indult a darázstámadás miatt

A 10 órás verseny egy órás csúszással elindult, miután úgy módosították a pályát, hogy az elkerülje azt a tölgyfát, amin kb. négy méteres magasságban ott lóg és óráról órára gyarapodik a darázsfészek. Ezt a délután folyamán tűzoltók távolítják majd el.

A Holdfényliget tölgyerdejében megrendezett terepkerékpáros verseny egyébként egyre népszerűbb, az idén már közel százan indultak el a 2,1 kilométeres pályán, amin eredetileg tíz, az idén csak kilenc órán keresztül kell minél több kilométert letekerni.

Kevesebb méh, több darázs…

Az idei Savaria Karneválon a korábban előforduló eseteknél lényegesen több darázscsípést kellett ellátniuk az egészségügyi dolgozóknak. A megfigyelések alapján az előző évekhez képest kevesebb a méh és jóval több a darázs Szombathely környékén.

(forrás: nyugat.hu)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo