fbpx

Cube Tour de Hungaroring – 5 év után újra kerékpárverseny a Hungaroringen!

A Hungarorun Kft. szervezésében újra kerékpárverseny lesz 2013. június 29-én a Hungaroringen. A verseny szakmai irányítóját, Toldi Tamást (www.tomegsportmarketing.hu) kérdeztük a versenyről:

_MG_5290

– Bár nem te vagy az illetékes, de hagy kérdezzem meg, miért kellett 5 évet várni, hogy ismét legyen verseny a Hungaroringen?

– Nem én vagyok valóban az illetékes. Mint tudjuk ez egy világszínvonalú pálya és ki ne szeretne dicsekedni egy ilyen ékszerrel. A tervek szerint ez a mostani bringaverseny nem egyszeri alkalom lesz, hanem remélhetőleg minden évben megrendezésre kerül. A Hungaroring Sport zrt. érzéseim szerint nyitottabban áll az ilyen típusú rendezvényekhez és különösen szimpatikus nekik a kerékpársport. Ezzel is egyre jobban ki akarják használni a Hungaroringben rejlő lehetőségeket. Én is így kerültem a képbe, mint az X2S TEAM egyik vezetője. Ez egy egészségfesztivál keretein belül megrendezendő verseny, ahol a terepfutást és a Mountain Bike versenyt is az X2S terepsport csapat koordinálja és igyekszünk minél jobb és sikeresebb rendezvényt szervezni, hogy aztán ne is legyen kérdés, hogy jövőre is lesz-e bringás verseny a Hungaroringen.

_MG_5307

– Mire számíthat az egyszerű halandó, ha kimegy a versenyre? Itt különösen az érdekel, ha leköröznek valakit az elit versenyzők, akkor ott befejeződik számára a verseny?

– Nem. Határozottan nem. A célunk az, hogy ez a nap egy örömbringázás legyen. A verseny 1,5 óra + 1 kör lesz.  A pálya szerintünk elég nagy ahhoz, hogy azok, akik 40-es átlagot mennek és azok, akik 30-asat elférjenek a pályán. Magyarország legprofibb motorosai jönnek, akik tökéletesen fogják megoldani a lekörözéseket. Természetesen fontos, hogy odafigyeljünk egymásra. Illetve az indulók létszámát 600 főben maximalizáljuk, mert azt gondoljuk, ez az a létszám, amit biztonságosan tudunk kezelni a pályán.

_MG_5345

– Mit kapnak az indulók?

– Elsőként azt emelem ki, hogy több mint 1,5 órás Hungaroring használatot. Ezen kívül még készülünk minden beérkezőnek egy emlékéremmel, ami olyan, mint egy F1 belépő. Az abszolút első 3 helyezett pénzdíjazásban részesül. Illetve chipes és célkamerás időmérés lesz, mindenkinek a köridejét mérjük és az eseményt követően nem csak a helyezéséről küldünk e-mailben tájékoztatót, hanem minden mért köréről. Annyit elárulok, hogy a köridőknek egy év múlva lesz jelentősége. De erről többet nem mondanék. A beérkezők frissítéséről is gondoskodunk.

_MG_5354

Továbbá lesz profi fotós, aki mindenkiről készít egy képet (mindenkiről = indulók minimum 80%-ról). Fontosnak tartom ezt a fajta figyelmességet különösen úgy, hogy nem gyakran bringázhat az ember a Hungaroringen. Az indulók között kisorsolunk 2 db Hungaroring belépőt a Forma 1 Magyar Nagydíjra. Én kilátogattam már tízszer a Magyar Nagydíjra nézőként – az elsőre is – és azt tudom mondani, nem szabad kihagyni. Voltam több külföldi versenyen, még a világ másik végében is, de a magyar futam rendezvényszervezői szemmel nagyon profi.

_MG_5347

Ha Te sem akarsz lemaradni a Június 29-ei Tour de Hungaroringről akkor nevez kedvezményesen Április 29-ig bruttó 3200 forintért. Vigyázat, április 29-e után a nevezési díj emelkedik! www.hungaroringfutas.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo