fbpx

Csielka Márk műtéte

Csielka Márk, a Waberer’s Areus Cube MTB Team XCE országos bajnoka, 3 hónapja kényszerpihenőjét tölti. Elmondása szerint jól halad a műtét utáni lábadozása, lassan az edzéseket is újra elkezdheti. Erről és az elmúlt pár hónap megpróbáltatásairól mesél.

Csielka Márk

Csielka Márk

„Amilyen jól indult, olyan rosszul folytatódott az idei szezonom. Az téli időszak nagyon jól alakult számomra, ez jelentkezett wattokban, tesztekben és érzésre is kiváló állapotban voltam. A csapattársaimhoz képesti erőnléti hátrányomat is ledolgoztam. A legkeményebb edzéseken is fel tudtam venni a lépést Szatmáry Andrissal és Juhász Zsoltival, akikhez képest az elmúlt években azért jelentős elmaradásban voltam.

Az utolsó edzőtábort még szárnyalva hagytam el, majd jöttek a versenyek. Két versenyt sikerült abszolválnom az év elején, viszont ezeket már elég gyengén. Éreztem, hogy valami nem oké, ennek nem így kellene mennie! Majd a második verseny után padlóra is kerültem. Pár napig nyomtam az ágyat, majd amikor már jobban voltam, belevágtam fokozatosan az edzésekbe, de nagyon gyengének éreztem magam. Gyanús volt, hogy semmi konkrét tünetem nincsen már, de nulla az erőm, még a hétköznapi teendőkhöz is. Célba vettem a sportkórházat, ahol 4-5 orvos is megvizsgált, kb. 10 féle vizsgálatra küldtek el. Egy-másfél hónapot vett igénybe, mire megjöttek az eredmények.

A Waberer's csapat bajnokai: Csielka, Juhász, Parti

A Waberer’s csapat bajnokai: Csielka, Juhász, Parti

Közben megjártam a fogászatot is, hátha ott a gond. Ezúton is köszönöm a segítséget Dr. Breier Lászlónak! Sehol semmi, nem találtak olyasmit, amitől ilyen állapotban kellene lennem. Végül néhány újabb orvos jött a képbe, akik megállapították, hogy gócos a mandulám és valószínűleg egy ún. „epstein barr” vírus ment át rajtam. Ezek után mandulaműtét jött. Remélem ezzel letudtuk a történetet.

Jelenleg a műtétét utáni rehabilitációmat töltöm, a napokban kezdem meg az edzést a közel 3 hónapos kényszerpihenő után. Június végén Livignóba utazik a csapat edzőtáborozni, reményeim szerint itt visszahozom a formám. Ezen leszünk edzőmmel, Bogár Gáborral. A szezon végi versenyekre igyekszem a lehető legjobbat kihozni magamból!”

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo