fbpx

Cleppe, a “belga” és Poór Brigi győzött az átázott Bakonyban

Wouter Cleppe (Alpinbike Team Endura Giant High5) és Poór Brigitta (Merida Maraton Team-CST) győzött az idei első magyar XCM kupafutamon. Ez nem volt a favoritok napja, Dósa Eszter második lett, Blazsót pedig kizárták a bakonyi maratonon.

A női dobogósok

A női dobogósok

Az utóbbi napok esőzése és viharai után sokan aggódva kémleltek ki az ablakon, hogy vajon idén is elhalasztják-e a versenyt, de ezúttal ez nem történt meg. A vihar nem csak az erdőt, a mezőnyt is megtépázta, mindössze 180 versenyző vette ma az irányt Bakonybélbe.

Az eredménylista végén DSQ-val láthatjuk Blazsó Mártont, aki bár a pályán leggyorsabb volt, mégis kizárásra került a versenyből.
Marci így foglalta össze a mai napot:

A múlt héten szétkopott fékemhez Szegeden nem bírtam fékbetétet szerezni, de ma reggel sikerült. De sajnos hiányzott hozzá a rugó, ami a helyén tartja a fékbetéteteket. Ezt a kérdést hosszas idegeskedés és keresgélés után a rajt előtt néhány perccel sikerült megoldanunk. A mezőny indulásakor már csak egy rövid mezt tudtam magamra venni és a lassú rajtnál melegítés nélkül csatlakoztam be. A falu közepére érve már a boly közepén voltam.

Sok viszontagság történt még verseny közben, például a Cuha-patak koszos vize egy mély gödröt rejtett maga alatt, amiben fejre estem, majd tök vizesen rövid mezben mentem tovább… Az esés során beütöttem a kezem, amit nem is éreztem és most is alig bírom mozgatni. Ezek után elsőként értem a célba.

Ott a bírók közölték, hogy kizárnak, mivel a rajtvonalon nem haladtam át. Nem vitatkoztam, mert ez van a szabályzatban és elismerem, hogy jogosan lettem kizárva. Mivel a lassú rajt elején csatlakoztam be, ezért gondoltam, hogy akkor már végigversenyzem a maratont. A mai napban egyedül annak tudok örülni, hogy azért jó formában voltam. Wouter előtt mintegy 10 perccel értem célba, de úgy gondolom, hogy ő azért tudott volna ennél jobbat is menni.

A teljes eredménylista itt érhető el

Kenyeres Zsolt galériája: https://plus.google.com/photos/107755973784602296495/albums/6014424034762140401?banner=pwa

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo