fbpx

Célegyenesben a Mountain Bike Diákolimpia

A Bükkszentkereszten lezajlott területi döntővel célegyenesbe értek a mountain bike diákolimpikonok. A területi döntők tétje a június 6-ai országos döntőbe való továbbjutás volt.

A hét területi döntőn összesen több mint 350 indulót regisztráltak, akik nagy része a licenc nélküli kategóriákból került ki. A területi döntők rendezőinek egyöntetű határozata alapján a “B”, azaz a licenc nélküli versenyzők közül a területi döntőn első hat helyezést elért versenyző nevezhet az országos döntőbe, ezzel maximálisan kihasználva a szabályzatban taglalt “Szabadkártya” kiosztásának lehetőségét. (A kerékpáros vagy triatlonos licenccel rendelkezők megkötés nélkül vehetnek részt az országos megmérettetésen.)

DSC_1130

A Diákolimpia Országos Döntőjének a tétje a tanévi „Magyarország Mountain Bike Diákolimpia® Bajnoka” cím elnyerése melett az első három helyezetteknek járó 10 többletpont a felsőoktatási továbbtanuláshoz.

Az idei Mountain Bike Diákolimpia több szempontból is különlegesnek mondható, hiszen az újonnan létrehozott rendszer mindamellett, hogy lefedi a teljes országot, még fejleszthető, strukturált és bővíthető is. Mivel a Diákolimpia a köztudatba és az iskolai közösségekbe már jól bevezetett fogalom, ezért a sorozat jó lehetőséget nyújtott arra, hogy ezen keresztül népszerűsítsük országszerte a hegyikerékpározást, bővítsük az utánpótlás tábort

– mondta Tóth András, a Mountain Bike Diákolimpia koordinátora és a június 6-i veszprémi országos döntő főszervezője.

Nagyon sok munkánk van abban, hogy az idei montis diákolimpia ilyen sikeresen zajlott, ezúton is köszönöm minden szervező tagegyesületnek a közreműködést! A korábbi években is rendeztek már versenyt ezek az egyesületek, idén viszont szinte teljes mértékben sikerült egységesíteni a szabályrendszert, amit sikernek tartok. Sokat tanultunk az idei évből és remélem, hogy jövőre tovább tudunk fejlődni.

DSC_1286

Az országos döntőre nevezni a www.bringasport.hu vagy a www.mtbsuli.hu oldalakon a Diákolimpia menüpont alatt lehetséges.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo