fbpx

Cateye 2014: Új lámpák és computerek az Eurobike kiállításon

A Cateye termékei hosszú évek óta a világ élvonalába tartoznak. A hírnevet elsősorban remek minőségüknek és tartósságuknak köszönhetik. Ténylegesen a műszaki tartalom az, ami meggyőzi a vásárlókat, nem az extravagáns dizájn, vagy a mindenütt feltűnő reklámok. Azonban fejleszteni mindig lehet és kell is, ha a csúcson akarunk maradni. Ezt bizonyította be a japán gyártó az Eurobike kiállításon bemutatott újdonságaival.

Az oszakai székhelyű cég alapítása 1954-re tehető. 1964-ben elkészítették az első villogásra is képes lámpát, majd 2001-ben az első LED-es kerékpáros fejlámpát is ők alkották meg. Jövőre forradalmi újdonság nem várható, ennek ellenére szívesen ejtettük útba a Cateye kicsi, de profin berendezett standját a friedrichshafeni kiállításon.

Cateye Volt 1200 - az éjszaka királya

Cateye Volt 1200 – az éjszaka királya

Lámpák terén újdonság a Volt 1200 névre hallgató modell. Ideális lehet sötétben, vagy szürkületben kerékpározóknak, sőt az 1200 Lumen fényerő akár éjszakai MTB felhasználáshoz is elegendő lehet. A legnagyobb fényintenzitás mellett 2 óra működési időt bír a Li-Ion akkumulátor, de kisebb fényerő esetén akár 17,5 órára is elég lehet a tápegység 6200 mAh kapacitása. A cserélhető akksi töltése a lemerültség mértékétől függően 8-14 órát vehet igénybe, a csomagban megtalálható Micro-USB kábel segítségével.

A Cateye Volt 1200 tulajdonságai

A Cateye Volt 1200 tulajdonságai

Elsőre talán soknak hangzik ez az idő, de mivel Li-Ion feszültségforrással van dolgunk, nem kell mindig teljesen feltölteni. Szerencsére a bekapcsoló gomb egyben jelzi a töltöttségi szintet is, így a váratlan lemerülések nem léphetnek fel. A gyártótól megszokott kormányra rögzítő konzol mellé opcionálisan fejvédőre szerelhető kiegészítő is vásárolható.

2014-es típus a kistestvér, a Volt 300 is. Nevéből könnyen következethetünk a 300 Lumen-es fényerőre, ami városi közlekedéshez vagy országútizáshoz teszi ideálissá az éjszakában. A 2200 mAh kapacitású akkumulátor intenzitástól függően 3-11 óra működési időt biztosít. A tápellátásért felelős Li-Ion egység gyorscsatlakozóval kapcsolódik a lámpatesthez, könnyen cserélhető és több színben is kapható. A töltést a tartozékként mellékelt micro-USB kábellel végezhetjük számítógépről.

Cateye Volt 300 - akár sisakra is szerelhető

Cateye Volt 300 – akár sisakra is szerelhető

Ez kb. 6 órát vesz igénybe, de opcionálisan megvásárolható gyorstöltő is, amivel 3 órára rövidül le a feltöltés ideje. Természetesen itt is kapunk visszajelzést a töltöttségi szintről, továbbá vásárolhatunk sisakra szerelhető konzolt is. Mivel a készülék vízálló nem okoz gondot neki az eső sem.  A lámpa tömege 120 gramm, ami fejen viselve sem kellemetlenül nehéz, de aki még könnyebbre vágyik, annak érdemes megnéznie a Nano Shot típust.

Ha nincs szükségünk hatalmas fényerőre, de láthatóak szeretnénk maradni sötétben is a közlekedés többi résztvevője számára, emellett nem akarunk a rend őreivel vitatkozni a kerékpár KRESZ előírások szerinti felszereléséről, jobb, ha beruházunk egy minimalista első és hátsó lámpára.

Cateye Nima - ha stílusos, apró fényforrást szeretnénk

Cateye Nima – jó döntés, ha stílusos, apró fényforrást szeretnénk

Ilyen a jövőre újdonságként megjelenő, 180°-os láthatóságot biztosító Nima széria is. Első és hátsó változatban is elérhető, a mindössze 20g tömegű világítótest, ami 3 különböző színű – ezüst, króm, piros- kerettel lesz kapható. Az alacsony tömegben nagy szerepe van a 2032-es gombelemnek, ez teszi lehetővé a rendkívül kis méretet is. Négy különböző működési mód közül választhatunk, ettől függően 15-80 óra működésre képesek a lámpák. A gumi rögzítőnek köszönhetően pillanatok alatt felszerelhető a kerékpárra, nem kell különböző konzolokkal bajlódni.

A Cateye Nima lámpák tulajdonságai

A Cateye Nima lámpák tulajdonságai

Akik jobban szeretik a hagyományos hátsó lámpákat, azoknak biztosan tetszeni fog az OMNI 3 típus. A ház teljes egészében áttetsző anyagból készült, így 360°-os láthatóságot biztosít. Két mikro (AAA) elem akár 200 óra működési időt is biztosíthat az egyszerű, de nagyszerű szerkezetnek.

Cateye Omni 3 - klasszikus formák kedvelőinek

Cateye Omni 3 – klasszikus formák kedvelőinek

Computerek terén sem kezdő a japán gyártó, régóta készítenek pulzusmérésre és pedálfordulat mérésre is alkalmas kilométerórákat.  A jól ismert, több profi által is használt vezeték nélküli Strada széria pedálfordulat és pulzusmérési lehetőségekkel bővül. Teljesen új fejlesztés a Strada Slim modell, ami vezeték nélküli sebességmérésre és ezzel kapcsolatos funkciókra képes; pillanatnyi sebesség, átlagsebesség, maximális sebesség, összes megtett út, aktuális megtett út hossza, aktuális kerékpáros tevékenység ideje, óra.

Cateye Strada Slim

Cateye Strada Slim

Legfőbb előnye, hogy a Strada modellhez képest nagyobb kijelzővel rendelkezik, mégis összességében kisebb, könnyebb és letisztultabb a dizájnja. A sebességmérő szenzor is jóval keskenyebb a megszokottaknál, így a villa belső felére szerelhető, ezáltal nem csúfítja el országútink összképét.

A Stealth széria GPS-t is magába foglal, aki komolyan gondolja az edzést, annak érdemes megfontolnia a korábban már bemutatott Stealth 50 szemügyre vételét.

Magyarországi Cateye információkért KATTINTS IDE!

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo