fbpx

Cancellara augusztus 3-án döntheti meg az 1 órás csúcsot – frissítve

Az olasz Gazzetta dello Sport információi szerint eldőlt, hogy a négyszeres időfutam világbajnok Fabian Cancellara mikor és hol próbálja meg 50 kilométer fölé tornázni az egyórás kerékpározás világcsúcsát. A Trek Factory Racing nem erősítette meg a hírt.

Fabian Cancellara (Fotó: Trek Factory Racing)

Fabian Cancellara (Fotó: Trek Factory Racing)

A svájci kerékpáros sztár a nemrég fantasztikus pályakerékpáros világrekordokat jegyző mexikói Aguascalientes velodrómját választotta, hogy a Tour de France után, augusztus 3-án átadja a múltnak a cseh Ondrej Sosenka 49,7 kilométeres, Moszkvában elért egyórás csúcsát (2005). A helyszín kiválasztásában a kerékpárszponzor érdekeit is figyelembe vették, ugyanis az amerikai kontinensen élő adásban közvetítik majd a kísérletet.

Az egyórás csúcsról tudni kell, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szigorú beavatkozása miatt már csak hagyományos kerékpárral, hagyományos váz, koskormány, küllős kerék, szabályozott geometria, üléspozíció lehet próbálkozni a rekorddal, ezért vesztették érvényüket a 90-es évek profi bringásainak 55 km/h fölötti, speciális időfutam gépekkel elért rekordjai (Rominger, Boardman).

Frissítés: A Trek Fractory Racing még a mai napon közölte, hogy a Gazzetta hírével ellentétben nem döntötték el véglegesen az egyórás csúcskísérlet helyszínét és idejét, de tény, hogy dolgoznak a projekten. Egyelőre azonban a tavaszi klasszikusokra koncentrálnak, és a Paris-Roubaix előtt nem várható hivatalos döntés a rekordkísérletet illetően.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo