fbpx

Camelbak Podium kulacs

A hidratációs hátizsákok kifejlesztője 2006-ban jelentkezett a hagyományos kulacs tökéletesített változatával, amely kiküszöböli annak fő hiányosságait: nevezetesen a szivárgást és a mellékízt. A Camelbak az utóbbi évtizedben bővítette kulacskínálatát, tovább csiszolva a technikai megoldásokat. Idén a bicajozáshoz optimalizált Podium kulacs megújult, a lágyabb alapanyagnak köszönhetően kezelése praktikusabb lett.

camelbak_kulacs_8camelbak_kulacs_6A Camelbak számos felhasználásra kínál speciális kulacsot, a gyalogtúrázástól a fitnesztermi használaton keresztül szeretett sportunkig, a kerékpározásig. Ennek függvényében a kulacsok többféle technikai megoldást alkalmaznak, létezik belső víztisztító rendszert alkalmazó, hőszigetelő vagy éppen összehajtható típus. A közös bennük, hogy mind kiküszöböli a szivárgást és megelőzi a kellemetlen mellékíz kialakítását. A kerékpározáshoz tervezett kulacsok szeleppel ellátott „csutorával” rendelkeznek, amely a Jet Valve elnevezést kapta. A nagy átmérőjű szelep egy kar elfordításával nyitható-zárható, de nyitott állapotban sem ereszt. A folyadék a kulacs oldalfalának megnyomásával bőségesen áramlik. Használata hamar megszokható, a kiváló működésnek köszönhetően számos profi kerékpáros csapat alkalmazza.

A Camelbak kulacsok az alapanyag terén is különböznek a hagyományos típustól. 100%-ban BPA- és BPS-vegyszermentes, az Eastman Tritan által gyártott TruTaste™ polipropiléből készülnek, belső HydroGuard™ bevonattal kiegészítve, így megelőzve a kellemetlen mellékízek kialakulását. A kulacs tisztítását és a higiénia biztosítását a nagyméretű száj, és a szétszerelhető szelep könnyíti meg. A Camelbak kulacsok rendkívül tartósak, oly annyira, hogy a gyártó „örökélet” garanciát vállal rájuk.

A Camelbak a hidratációs zsákok feltalálójaként egyértelműen az innovatív megoldásairól ismert, amit az egyszerűnek tűnő műanyag kulacsok terén is képes kamatoztatni. Jelmondata szerint „Szükség szüli a találmányt.” Így volt ez a legendává vált Hotter’N Hell 100-mérföldes sivatagi futóverseny során, amely az első Camelbak ivózsák kifejlesztetését eredményezte. A hagyományos kulacsok faramuci használata ugyancsak „újratervezést” igényelt, az amerikai fejlesztőknek erre is volt innovatív válaszuk.

A Podium kulacsokat bő egy éve használjuk a BikeMag berkeiben, beváltak, szeretjük. A legjobb bennük, hogy még a rázós utakon, illetve terepen sem szivárognak, ezzel megelőzve a kerékpárváz szennyezését és a folyadékvesztést. Ha a kerékpárral autóban vagy vonaton utazunk, a Camelbak Podium bárhova pakolható, mivel zárt szeleppel még összenyomva sem ereszt. Immár hőszigetelő kialakítású változatban is elérhető: a Podium Chill duplafalú, míg az Podium Ice „Aerogel Insulation” hőszigetelő réteget alkalmaz. A Podium Ice a gyártó szerint 4x, míg a Chill 2x annyi ideig tartja a hőmérsekletet, mint a normál kulacs. Tapasztalat alapján mondható, hogy a Podium Ice az egyik legjobb „termoszos” kulacs a piacon, a benne lévő jégkockák a bicajozás első órájában nyáron sem olvadnak el. Télen pedig hasonlóképp melegen tartja az italt!
camelbak_kulacs_7

A széles Camelbak kulacsválasztékból kerékpározáshoz egyéb modell is szóba jöhet. Például a Quick Stow Flask összehajtható kialakítású, a hidratációs zsákokhoz hasonló harapással nyíló szeleppel rendelkezik. Kapható hőszigetelő „Chill” változatban is. Elsősorban a futókat célozza meg, mindazonáltal a kerékpáros túrázók is használt vehetik a tartalék folyadékot biztosító megoldásnak. Esetleg még a mez vagy a hátizsák zsebében is tartható. A Performance Bottle fitnesztermi használatra optimalizált kulacsmodell, viszont átmérője megegyezik a kerékpáros típussal. Különlegessége, hogy csutora „harapós” szelepet kap, döntött kialakítású, így ivás közben a fejet nem kell megemelni, a forgalom menete vagy a terep zavartalanul követhető.

[divider scroll_text=””]
A Camelbak sikere bizonyítja, hogy van új a nap alatt, a hagyományos kulacs valóban tökéletesítésre szorult. Kissé nagyobb befektetés árán technikailag fejlett, praktikusan használható, könnyen tisztítható, mellékízmentes kulacsot kapunk, amely ráadásul nem „egynyári” darab. Négyezer forintot számos kerékpáros kiegészítőre el lehet elkölteni, ezek közül egy jól működő kulacs a bicajozás élményét valóban fokozza!

camelbak_kulacs_9Jellemzők:

 • Jet Valve szelep
 • 100%-ban BPA és BPS vegyszermentes, környezetbarát
 • TruTaste™ polipropilén alapanyag
 • belső HydroGuard™ bevonat
 • többféle változatban, színben és méretben
 • „örökélet” garancia

Ajánlott fogyasztói árak:

 • Podium ICE 7 750 Ft,
 • Podium Big Chill 5 890 Ft,
 • Podium Chill 5 190 Ft,
 • Podium 0,6 l: 3 790 Ft,
 • Podium 0,7 l: 3 990 Ft.

Bővebb információ a gyártó honlapján.

Magyarországon elérhető:
www.alpinbike.hu
www.berguson.hu
www.szegedbike.com
www.bringasziget.hu
www.mountex.hu
www.nomadsport.eu

Videobemutató a Podium kulacs használatáról itt látható.
camelbak_kulacs_11

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo